Pompoen wafels met Kipfilet en Bacon

Pompoen wafels met Kipfilet en Bacon

Omschrijving

Zoet-zout combinaties zijn een van mijn favorieten. Daarom combineer ik deze lichtzoete wafels graag met gegrilde kip en bacon. Een echte hipstertrend is om van deze wafels een echte bazenburger te maken! Ik maakte een wat gezondere variant met gegrilde kip, avocado en zure room. Serveer hem het liefst op een stoere plank met een groot mes erin!

Tip: Dit wafelrecept is ook perfect voor zoet! Beleg hem dan met banaan, zure room en ahornsiroop, of gesmolten chocolade, aardbeien en slagroom. Alles kan!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoen in een laagje water gaar. Prak het fijn met de eieren, de suiker en het bakpoeder. Voeg een snuf zout en de bloem toe en roer goed door.
     
  2. Vet het wafelijzer in en bak de wafels.
     
  3. Verhit een grillpan op het vuur. Snijd de kipfilets ieder door de helft en wrijf ze in met peper en zout. Bak de kipfilets op de grillpan in 5-8 minuten gaar. 
     
  4. Bak ondertussen ook het spek uit.
     
  5. Snijd de avocado, tomaat en ui in plakjes. 
     
  6. Beleg de helft van de wafels met de zure room, avocado, ui en tomaat. Leg er de kipfilet en de bacon op. Schaaf er de kaas over en eindig met nog een wafel. 

    Tip: Dit wafelrecept is ook perfect voor zoet! Beleg hem dan met banaan, zure room en ahornsiroop, of gesmolten chocolade, aardbeien en slagroom. Alles kan!