Zo lekker heb je ze nog nooit gegeten!

Sinaasappels van Dani


Het is inmiddels een allerminst vervelende traditie. Ieder jaar als we een berichtje van Dani krijgen, schalt het gelijk door de Hofweb: "Yes, binnenkort weer Sinaasappels van Dani, en ook weer strak voor kerst!" 

Het moment van binnenkomst is een tweede feestje waard, want dan kan het echte proeven beginnen! Ieder teeltjaar is anders, dus altijd weer even afwachten. Maar teleurgesteld zijn we nog nooit.

Wat maakt deze sinaasappels zo bijzonder? Ze worden geteeld door Dani, die na zijn Nederlandse Warmonderhof opleiding (waar ook de roots van de Hofweb liggen) tot bio-dynamisch tuinder, weer terug ging naar Spanje om daar samen met zijn vriendin Isa een kleinschalig tuinbouwbedrijf op te zetten.

Bij het te pachten land hoorde ook een kleine, zwaar verwilderde sinaasappelboomgaard. De sinaasappels die hieruit werden geoogst, verkochten wij in 2007 als 'Wilde sinaasappels'. Groot, klein, alle maten door elkaar, maar lekker dat ze waren, waanzinnig!

Sindsdien verkopen we jaarlijks zijn hele oogst. Het wilde is er inmiddels wel vanaf, maar de smaak en textuur is nog steeds uniek. Een sinaasappel zoals je je die altijd zou wensen.

Smakelijk!