Bloemenpluktuin Zwolle

Kweker Arjen Huese tovert kleurige zomerse boeketten van de vollegrond

De Bloementuin is een kwekerij “in omschakeling naar biologisch” in de driehoek Stadshagen / Holtenbroek / Aa-landen (Zwolle), waar snijbloemen worden geteeld. Bloemenkweker Arjen Huese teelt hier een enorme variatie aan verschillende snijbloemen, die verkocht worden in de vorm van pluk-abonnementen, strippenkaarten, losse pluk en kant-en-klare boeketten.

De bloemen op De Bloementuin worden geteeld volgens de strenge eisen van de SKAL, de Nederlandse organisatie die alle biologische bedrijven controleert. De bloemen mogen in 2019 verkocht worden als “product van teelt in omschakeling naar biologische landbouw”. In 2020 is de omschakelperiode voorbij en mag de Bloementuin ook het keurmerk voor de biologische landbouw weer voeren. Uiteraard moet de Bloementuin zich in de tussentijd houden aan alle regels die voor de biologische landbouw gelden, en gebruiken ze dus geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

Goed voor het milieu, heerlijk voor de insecten en ook prettig voor bloemenliefhebbers!

Arjen werkt ook als docent biologische groenteteelt, biologische bloementeelt en antroposofie op de Warmonderhof in Dronten. De Warmonderhof is de MBO-school voor biologisch-dynamische land- en tuinbouw.

arjen-bloemen

Lees hier meer over Arjens pluktuin en biologische werkwijze: www.bloementuinzwolle.nl