Chocolate Makers

chocolate1

Chocolade

Rodney en Enver zijn onze Chocolade makers! Met liefde en passie voor chocolade zijn zij in 2011 begonnen met hun eigen merk. Zij maken zelf de chocolade in Nederland en importeren de cacao bij zelf geselecteerde boeren.

Wat Hofweb doet met zijn versproducten, doen de Chocolate Makers met hun cacao. Zij hebben direct contact met de bio boeren in de Dominicaanse republiek, Peru en Congo. Zij betalen de boeren een eerlijke prijs en denken mee hoe zij de productie en kwaliteit van de cacao kunnen verbeteren.

Zero Waste

Het is best een opgave om alles zo milieuvriendelijk mogelijk te doen. Gelukkig zit dat in het bloed van de Chocolate Makers! De bedrijfsvoering is gebaseerd op zo min mogelijke uitstoot en afval, en ze streven naar lokale oplossingen. Zelfs de stroomvoorziening bij deze Chocolade-createurs is groen (Greenchoice). 


Chocolade Crisis

De Chocolate makers luiden in 2016 de noodklok als het gaat om productie van cacao. Door te weinig kennis en tekort aan rijke bodem dreigt er een tekort aan cacao te ontstaan. Rodney en Enver, die direct contact met de boeren hebben, kregen deze signalen al vroeg en zijn met een plan gekomen.

De grond in de Dominicaanse republiek heeft een sterk tekort aan struviet, een fosfaat die de voedingsbodem is voor cacao. Door onderzoek ontdekten ze dat dit fosfaat door de Nederlandse Waterschappen gewonnen word uit afvalwater. Dit kan natuurlijk niet mooier zijn: een afvalproduct uit Nederland waar een tekort aan is in de Dominicaanse republiek.

Chocolate-makers zagen de kans en zijn met een logistieke oplossing gekomen. Het zeilschip 'de Tres Hombres' vaart doorgaans leeg terug naar de Dominicaanse republiek om cacao op te halen. In de komende maanden gaan zij een pilot doen door struviet mee te geven aan het schip, terug naar de Dominicaanse republiek. Daar mengen ze dit met compost om dit vervolgens over de cacao plantages te gebruiken.

Tres Hombres

De chocolade lijn 'Tres Hombres' is een hele speciale! Deze is niet alleen biologisch en hier in Nederland gemaakt maar ook het transport is duurzaam. De cacao is namelijk per zeilschip 'de Tres Hombres' vanuit de Caraïben naar de Amsterdamse haven gevaren. Dit maakt deze repen uniek in zijn soort.

tres