De Lankerenhof

De Lankerenhof

De Lankerenhof is een biologische pluimveehouderij met leghennen, opfokhennen en leghaantjes. De boerderij is in 1923 als gemengd bedrijf gebouwd door de opa van Chris. Wij, Chris en Marjanne Borren zijn de derde generatie die op de Lankerenhof boeren. Sinds 1999 zijn we zijn een biologisch bedrijf en we willen graag de kringlopen zo dicht mogelijk bij huis sluiten. We laten meerdere producten van onze eieren maken. Hiervoor kiezen we, naast de eieren en het kippenvlees, waar mogelijk zelf de grondstoffen uit de regio. We streven er naar om zoveel mogelijk rechtstreeks samen te werken met akkerbouwers en verwerkers.

de Lankerenhof pasta

De pluimveehouderij

Op de Lankerenhof  leven 12.000 leghennen, 6000 opfokhennen en er worden zoveel mogelijk leghaantjes voor vleesconsumptie ‘gemest’. In en rond de stallen hebben de hennen en hanen alle ruimte om zich natuurlijk te gedragen. 

Eten, drinken, rusten en eieren leggen doen ze binnen. De ruime stallen zijn overdag verlicht door daglicht. In de dikke strooisel laag wordt iedere dag meerdere keren graan uit de regio gestrooid. Zo hebben ze lekker wat te scharrelen. Er zijn speciale ruimtes waar de hennen kunnen eten en drinken. 
In de donkere legnesten kunnen de hennen op hun gemak eieren leggen. Om uit te rusten klimmen ze op de zitstokken, veilig boven de grond. Nadat ze hun ei gelegd hebben trekken ze er op uit in een grote weide met rondom een houtwal, waarin ze kunnen schuilen voor de  roofvolgels. Er is gekozen voor het zelf opfokken van hennen, zodat zij alvast kunnen wennen aan de leefomgeving en het gebied.
 

Andere dieren op de Lankerenhof

Naast de kippen wonen er ook nog een paar runderen, paarden, bijen en heel veel vogels. De runderen en paarden grazen lekker in de kippen- en kuikenweides. De bijen zorgen voor heerlijke honing en de vogels genieten van de vele bomen en struiken( met veel bessen).
We streven naar een optimale productie met respect voor mens, dier en milieu, niet alleen op ons bedrijf maar ook daarbuiten. De producten van de Lankerenhof zijn van hoogwaardige kwaliteit en goede smaak, dat vinden we belangrijk, voor u als hofwebklant.

BleierenPasta

BleierenPasta is een biologisch product van Nederlandse bodem. De Bleieren zijn afkomstig van ons Veluwse biologische pluimveebedrijf de Lankerenhof te Voorthuizen en de granen van Ecoboerderij de Lingehof uit Hemmen/Randwijk. De granen zijn op de steen gemalen in een korenmolen. De pasta wordt ambachtelijk geproduceerd. Het deeg wordt door bronzen matrijzen geperst, waardoor de pasta ruwer blijft en de saus beter aan de pasta blijft kleven. De pasta wordt ongeveer 36 uur op lage temperatuur gedroogd, zodat maximale smaak behouden blijft. Omdat zowel de eieren als de granen binnen de regio van de Veluwe geproduceerd worden is BleierenPasta een Erkend Veluws Streekproduct.