Hessel Bierma

Bieco

Bieco is bij de Hofweb leverancier van rariteit groenten en biologische bloembollen. De hoofdactiviteit zijn het maken van wortelstekken van vaste planten op biologische wijze en het vermeerderen van biologische bijzonder bloembollen. In 2009 zijn ze gestart met het produceren van biologische groenten naast het toen nog maken van wortelstekken van vaste planten op de gangbare manier.

Groenteteelt

Omdat ze bij Bieco de groenteteelt kleinschalig hebben opgezet in 2009, was de Hofweb een ideale afzetpartner, dichtbij, persoonlijke benadering, kleinere volumes en oog voor kwaliteit die hoort bij biologische groenten. De afgelopen jaren hebben ze bij Bieco tal van rariteiten geteeld, zoals rettich, knolvenkel, suikermais, handgeplukte sperziebonen, prei, gekleurde bieten, pompoenen, rabarber, groene asperges, aardbeien, truffelaardappelen, regenboogpeen en regenboogbospeenen.

Hessel

Unicum

''We zijn blij dat we voor onze hoofdtak, de productie van wortelstek van vaste planten, ook hebben kunnen overschakelen op de biologische manier. De afzetmarkt was er in 2009 nog niet klaar voor maar in 2015 wel. Vanaf dat moment zijn we trots op het feit dat wij als een van de weinige vaste planten vermeerderaars ons materiaal als biologisch mogen aanbieden''.

In samenwerking met een vijftal andere kwekers, leveren wij een breed pakket aan biologische bloembollen en vaste planten onder de naam biobol aan de groothandel en retail. De biologisch bijen en biologische vlindermix is een product van biobol wat u aan kunt treffen in de webwinkel. Het is uniek dat in een sector die bekend staat als een sector met een hoog verbruik aan chemische bestrijdingsmiddelen wij samen zonder gebruik van chemische middelen kwalitatief hoogwaardig uitgangsmateriaal kunnen voortbrengen.

bieco1