Jan en Sam van Geffen

arenosa

Oprichting 

Als vader en zoon runnen Jan en Sam van Geffen samen het bedrijf. Vanaf de oprichting in 1979 telen ze al de zogenaamde vergeten groenten. Op 23 jarige leeftijd besloot vader Jan een opleiding te volgen via Warmonderhof in Tiel. Warmonderhof is een middelbare land en tuinbouwschool op biologisch-dynamische basis, met daarnaast een praktijkbedrijf met akkerbouw, tuinbouw, veeteelt en fruit.

 

Na afronding van de studie zijn ze begonnen op 3 hectare zandgrond in het Gelderse Lunteren, waar Jan pas echt de kneepjes van het vak heeft geleerd. In 1988 hebben ze de overstap gemaakt naar Lelystad, waar ze zijn begonnen met 10 hectare. Vanaf die tijd is van Geffen flink gegroeid en inmiddels telen ze op 55 hectare zavelgrond. De Latijnse bedrijfsnaam "Arenosa" verwijst naar de zandgrond in Lunteren, waar alles begon en betekent 'alles wat op zand groeit'.

Zo vader, zo zoon...?

In tegenstelling tot zijn vader was Sam niet al zo vroeg overtuigd van een carrière in de landbouw. Hij heeft eerst de Hotelschool gedaan en kwam er pas gedurende deze studie achter dat het akkerbouwbedrijf naast vervelende klusjes ook een heleboel uitdagende werkzaamheden biedt.

Sinds 2008 heeft hij de definitieve keuze gemaakt en werken we als vader en zoon samen. Waar Jan zich meer bezighoudt met het werk buiten, is Sam voornamelijk bezig met de aansturing van de werknemers. Beslissingen over de teelt en de planning maken ze samen.

are1