10 gerechten zonder vlees, of nee, bijna allemaal 100% plantaardig zelfs met suggesties om er je eigen vega of vlees twist aan te geven.


Van 11 - 17 maart vond de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Een geweldig initiatief van Isabel Boerdam om collectief aandacht te vragen voor de impact van vleesconsumptie, maar ook te inspireren wat de alternatieven zijn.

Lees alles over de Nationale Week Zonder Vlees

Wij inspireren graag mee, niet alleen tijdens deze week, maar altijd. Onze visie op het voedingspatroon van de toekomst bestaat uit 80% plantaardig voedsel en 20% dierlijk met zoveel mogelijk lokaal, biologisch geproduceerd eten. Onze recepten zijn daar nu al op afgestemd.

Met onderstaande gerechten laat onze vaste recepten schrijfster Marie-Sophie zien hoe je zelfs in deze tijd van het jaar, waarbij er maar weinig groentes vers van lokale en nationale bodem worden geoogst, toch waanzinnig lekker plantaardig kunt eten uit de biologische en bio-dynamische landbouw-kringloop van 'onze' vaste Hofweb-Boeren.

Bij de recepten worden tips gegeven hoe je er heel gemakkelijk dierlijke producten in kunt verwerken. Zo inspireren we graag hoe jij je gerechten verder vorm geeft.