Bataat en wat je ervan maakt | Vegan Traybake

Ieder jaar neemt de omvang van de zoete aardappelteelt toe. Joep en Wiel van de Bool van biologische Tuinderij De Waog uit het Limburse Neer gelden als ware pioniers op het gebied van nieuwe teelten.

Ook de bataat is onder andere via hun in Nederland geïntroduceerd. Joep kwam met de teelt in aanraking via zijn stage in Nieuw-Zeeland. In 2015 hebben ze de eerste teelt op grotere schaal uitgeprobeerd. Sindsdien is de teelt ieder jaar verder geoptimaliseerd en dat zie en proef je. Vanaf nu is Joep zijn zoete neder-exoot weer volop leverbaar!

GROTE Bieten en wat je ervan maakt | Bietensoep

Bovenmaatse bieten oogst je altijd als boer zijnde. Ook tijdens een droog jaar dus. De vraag is alleen; hoe raak je ze kwijt? Via de reguliere kanalen gaat het in ieder geval niet. Via Hofweb wel :-) Doe je mee en maak je Boer Sil los? De prijs is leuk!

Meer fijne herfstrecepten voor deze week

Honger naar meer?

De creatievelingen van de Wauw Factory maken de geweldigste creaties die nooit moeilijk te maken zijn. Daarnaast hebben we afspraken met meerdere collega's op het gebied van food waarvan we recepten mogen delen; geweldig!

Bekijk al onze recepten >>