Aardappelsoep met Spekjes of gerookte Tofu

Aardappelsoep met Spekjes of gerookte Tofu

Omschrijving

Aardappelsoep is altijd goed, voor jong en oud. Deze maak je overigens net zo makkelijk met als zonder vlees en zuivel. We nemen je graag bij de hand en inspireren je om te variëren.

Bereidingswijze

  1. Snij de gele uien en knoflook fijn.
     
  2. 2 bouillon blokjes oplossen in 1 liter heet water.
     
  3. Schil één grote aardappel, snijd in blokjes van 1 x 1 cm en kook ca. 2/3 gaar. Daarna uit laten dampen in droge, schone thee doek.
     
  4. In pan met boter (of flinke scheut olijfolie) de fijn gesneden uien en knoflook rustig laten aanbakken.
     
  5. De overige aardappelen schillen en ook in blokjes snijden even laten mee bakken en regelmatig goed omscheppen. Eventueel nog wat olijfolie toevoegen.
     
  6. Als de aardappeltjes een mooi bruin korstje hebben, de bouillon en de slagroom of soja cuisine toevoegen. In ca. 15 min. gaar koken, op smaak brengen met vers gemalen peper en met de staafmixer mooi glad mixen.
     
  7. Snijd de rode ui in mooie grote ringen. In een scheut olijfolie even aanfruiten en de spekblokjes of gerookte tofu en de uitgedampte aardappelblokjes toevoegen. Op smaak brengen met vers gemalen peper en tijdens regelmatig omscheppen mooi bruin krokant laten bakken.
     
  8. Serveer de soep in mooie brede soepkommen of soepborden en verdeel het gebakken mengsel eroverheen.

Eventueel garneren met verse bieslook. Serveer met geroosterd brood , eventueel met (kruiden)boter.