Aspergesoep met Tahin (vegan)

Aspergesoep met Tahin (vegan)

Omschrijving

Deze soep bevat de pure smaak van witte asperges met een spannende twist van tahin en tamari. Zo wordt de soep lekker hartig en net even anders zonder dat er bouillon aan te pas hoeft te komen. Serveer er brood en smeersels bij en je hebt een complete maaltijd. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd de houterige onderkant eraf.
     
  2. Doe de schillen en onderkanten in een pan met 1,5 liter water. Kook de schillen en onderkanten, samen met de geschilde asperges 15 minuten in het water. Haal de schillen en onderkantjes eruit (ze hebben nu hun smaak afgegeven en mogen weg) en doe de geschilde asperges terug in de pan, met de tamari en tahin. Breng op smaak met zout en wat peper.
     
  3. Pureer de soep en roer de speltroom (alternatief: haverroom) erdoor.
     
  4. Schep de soep in borden en maak af met zwart sesamzaad en ringetjes bosui.