Crunchy Pindakaas Paksoi (vegan)

Crunchy Pindakaas Paksoi (vegan)

Omschrijving

Paksoi, een brassicalid en dus verwant met andere koolsoorten. Chinese Kool en Paksoi zijn eigenlijk tweelingbroertjes, en hebben allebei die milde smaak die nauwelijks aan kool doet denken. Met zijn knapperige structuur is Paksoi (en Chinese Kool) licht verteerbaar en makkelijk te verwerken in allerlei gerechten. Ook raapsteel is familie, eigenlijk niets anders dan jonge chineeskoolblaadjes. Ontzettend lekker en voedzaam!

In dit recept is de Paksoi dus prima uitwisselbaar met Chinese Kool. Varieer maar eens!

Bereidingswijze

  1. Scheutje olijfolie in de wok, de sjalotjes fijn snipperen en even fruiten. Knoflook en verse gember in de knoflookpers persen en toevoegen.
     
  2. De gewassen paksoi in grove stukken snijden en toevoegen. Het gesneden blad even apart houden.
     
  3. In een apart pannetje de pindakaas, kokosmelk, ketjap en de sambal opwarmen tot gladde saus en toevoegen aan de paksoi.
     
  4. Blad toevoegen en ook de cashewnoten. Kort laten doorkoken met deksel erop. Op smaak brengen met peper.

    Serveer met rijst, smakelijk!