Gehaktbrood met Ketchupglazé

Gehaktbrood met Ketchupglazé

Omschrijving

Als je veel eters hebt en je wilt iets makkelijks op tafel zetten, probeer dan dit gehaktbrood. Wat aardappels of rijst en salade erbij en je hebt een complete maaltijd. In dit gehaktbrood zit maar 50 g vlees per persoon, maar goed gevuld dankzij de linzen, zoete aardappel, ui, paprika en tomaat. Je kan er nog veel meer groenten indoen. Zoals wortel, bleekselderij, bloemkool of courgette.

Tip voor stressvrij koken: je kan het mengsel ook de ochtend of een dag van tevoren maken en voor het eten de oven in schuiven.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snipper de knoflook en de uien fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. snijd ook de paprika in kleine blokjes.
     
  3. Doe het rundergehakt in een kom met met de eieren, paneermeel, paprikapoeder en sojasaus. Breng goed op smaak met peper en zout.
     
  4. Laat de linzen uitlekken en voeg ze samen met de gesneden groenten toe. Meng het geheel goed door elkaar en kneed goed door.
     
  5. Vet een bakvorm van 20 bij 30 cm in en verdeel het gehaktmengsel hierin. Druk goed aan. Besmeer de bovenkant met de ketchup, halveer de tomaatjes en druk ze met de snijkant naar boven in het gehakt.
     
  6. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 35 minuten gaar. Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree en salade.