Dutch Pancakes, maar dan echt :-)

Dutch Pancakes, maar dan echt :-)

Omschrijving

Dutch Pancakes: een Amerikaanse variant van de oerhollandse pannenkoek. Grappig he, zo heet 'ie echt daar! Het perfecte ontbijt voor een luie zondagochtend. Kruidige pannenkoekjes met karnemelk in 't beslag, frisse appel en zoete ahornsiroop. Probeer deze pannenkoekjes ook eens met rozijnen door het beslag, of met uitgebakken bacon.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met de kruiden en het bakpoeder. Roer de karnemelk los met de eieren en schenk al kloppend bij de bloem.
     
  2. Bak kleine pannenkoekjes op middelhoog vuur in de boter. Draai ze steeds om als de bovenkant belletjes krijgt en droog begint te worden.
     
  3. Maak stapeltjes van de pannenkoeken. Snijd de appel in blokjes en verdeel over de pannenkoeken. Maak af met pecannoten en ahoornsiroop. Bestuif eventueel met een snufje kaneel.
     
  4. Ook lekker met rozijnen door het beslag.