Groene Asperges met Bietenwraps (vega)

Groene Asperges met Bietenwraps (vega)

Omschrijving

Een wrap, maar dan anders :-) een gekookt bietje met sap en al in de blender met ei, bloem en karnemelk: kleurig pannenkoekje als resultaat! Deze roze wraps zijn een echte eyecatcher en combineren mooi met de lichtgroene hummus en knalgroene asperges.

Tip: Verdeel partjes gekookt ei of reepjes gegrilde kip over deze wrap. Ook erg lekker!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de gekookte biet met sap in de blender en mix tot een egale massa. Voeg de eieren en karnemelk toe en mix nog een keer. Klop de bloem en het zout erdoor.
     
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak 8 dunne pannenkoeken met het mengsel.
     
  3. Snijd de onderkanten van de asperges en blancheer de helft in drie minuten beetgaar, kook de rest vijf minuten langer.
     
  4. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe ze met de olie, citroensap, peterselieblaadjes, tenen knoflook, en de lang gekookte asperges in een keukenmachine. Maal tot een egale massa. Breng op smaak met zout en peper.
     
  5. Serveer de pannenkoeken besmeerd met de hummus en leg de geblancheerde asperges erop. Maak af met de gehakte walnoten, grofgemalen peper en reepjes bosui of radijskiemen.