Stoofpeertjes Crumble

Stoofpeertjes Crumble

Omschrijving

Bij de winter horen echt stoofpeertjes, maar wat doe je daarmee behalve eten bij het avondeten? Je maakt er bijvoorbeeld deze hele makkelijke gebakjes van. Terwijl de peertjes zachtjes stoven heb je tijd voor iets anders. In de laatste 5 minuten maak je een supersnel kruimelmengsel, 20 minuutjes in de oven en klaar is dit prachtige, winterse gebakje. 

 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofpeertjes en doe ze in een pan met 250 ml water. Voeg de rode wijn, de suiker, het kaneelstokje en de anijs toe. Breng aan de kook en laat de stoofpeertjes op laag vuur met een deksel op de pan 2 uur stoven.
     
  2. Hak de notenmix grof. Meng de havermout, notemix, roomboter, speltbloem en suiker met de hand tot een kruimelig deeg.
     
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de iets afgekoelde stoofperen en snijd het klokhuis eruit. Leg twee helften met een paar eetlepels kookvocht in een klein taartvormpje of ovenvast schaaltje en schep er wat van de kruimels op.
     
  4. Bak de crumbles in 20 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Serveer warm.