Pittig-zoete Biefstukspiezen met Gember en Abrikoos

Pittig-zoete Biefstukspiezen met Gember en Abrikoos

Omschrijving

Deze zoetpittige marinade is perfect voor een bbq. Het is een heel ander soort spies dan je gewend bent, maar bijzonder lekker met de combi van gember en abrikoos. Dit spiesje serveer je met een couscoussalade, maar is ook een prima onderdeel van een uitgebreidere bbq. Dit recept is ook heel erg geschikt om te maken met lamsfilet in plaats van biefstuk.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Roer voor de marinade alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Snijd de biefstuk in flinke blokjes van 4 bij 4 cm (je zou 12 blokjes moeten hebben).  Doe de biefstuk erbij en schep goed om. Dek af met folie en laat minstens 4 uur marineren (of de hele nacht!) 
     
  2. Snijd voor het rijgen de paprika in kwarten en snijd iedere kwart in de breedte door. Snijd de rode ui in 8 parten. Rijg het vlees om en om met de groenten op een spies. Eindig met een blaadje laurier. 
     
  3. Bak de spiezen in 5-7 minuten om en om gaar op de bbq, het vlees mag lekker rosé blijven.