Vlees van unieke Gasconne runderen uit de kringloop van gemengd akkerbouw bedrijf GAOS.

Herkauwende doordouwers zijn het, die Gasconne's. Ze vinden hun oorsprong in de Pyreneeën en hun vlees smaakt lekker 'gemarmerd'.


Filmmaker Hermen de Waal maakte een prachtige film over deze bijzondere dieren. Boer Klaas-Jan vertelt enthousiast over 'zijn' kudde en de kringloop waar ze onderdeel vanuit maken.

Bekijk hoe de Gasconne leven bij boerderij GAOS


Gasconne runderen, prachtige dieren! Een van oorsprong uit de Pyreneeën afkomstig ras. Zeer zelfredzaam, en bovendien, ze kunnen tegen een stootje: weer, wind, felle zon... they don't care! 
Krachtvoer? Krijgen ze niet, worden ze zelfs ziek van. Nee, dit zijn nog echte grasverwerkers, waar herkauwers voor 'bedoeld' zijn.

Samen met de kalfjes de natuur in
Zomers lopen de runderen samen met de kalfjes in natuurgebieden in Flevoland. 's Winters in de prachtige ronde open potstal op demeter boerderij GAOS. Daar zijn ze een zeer gewaardeerde schakel in de kringloop van het akkerbouw bedrijf. Ze 'produceren' hoogwaardige stromest uit de potstal voor de akkers, wat garant staat voor een gezond bodemleven; de basis voor dit prachtige landbouwbedrijf.

Gemarmerd
Het vlees is van nature vet, gemarmerd noemen we dat. Het geeft een geweldige smaak en textuur aan het vlees.


Oh ja, nog even dit...

Aanbod vleespakketten verschilt van tijd tot tijd
Ben je vleesliefhebber, houd deze pagina dan goed in de gaten. Het aanbod vlees van deze Gasconne runderen verschilt namelijk van tijd tot tijd. Dit omdat er wordt gekeken wanneer een rund 'rijp' is voor de slacht en dus niet wanneer 'wij' weer trek hebben :-)

De hele koe wordt 'verwaard'
Ons doel is om het hele rund te verkopen, dus ook de minder bekende stukken vlees tref je in de pakketten aan of we maken er een speciaal pakket van. Zo gaan we niet alleen voedselverspilling tegen, maar (her)ontdek jij ook weer de smaak van echt vlees, in alle variaties. Bovendien wordt er op deze manier niet extra met vleesdelen gesleept. #footprint!

Diepgevroren geleverd
Het vlees wordt diepgevroren geleverd. Je kunt het dus bij aankomst gewoon in de diepvries doen. Bovendien wordt jouw pakket voor verzending gewogen. Zo betaal je ook exact voor het gewicht wat je ontvangt.

Klik op het product voor de inhoud
Klik altijd even op het product om te kijken wat de inhoud van het vleespakket is. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Smakelijk!

Ontdek alle vleespakketten van de Gasconne runderen