Kerst met Yvette van Boven: Flower Sprouts Carbonara

Kerst met Yvette van Boven: Flower Sprouts Carbonara

Omschrijving

Spruitjes kunnen niet ontbreken op het Kerstmenu, toch? Wij gaven een Hofweb draai aan het originele spruitjesgerecht van Yvette van Boven, en maakten het met Flower Sprouts: voor hen die niet van traditionele spruitjeslucht houden :-) Je mág dit Kerstige bijgerecht natuurlijk wel maken met 'echte' spruitjes....

Flower Sprouts houden 't tussen een mini-boerenkooltje en een spruit met franje: echt een kruising tussen die twee met mooie paars-groene nerven. Flower Sprouts, ook wel 'Kalettes' genaamd, zijn één van de Hofweb Kerstpareltjes: speciaal geselecteerde producten waar we extra trots op zijn.

Het volledige kerstmenu van Yvette van Boven vind je hier. Bekijk ook Yvette's voorgerecht, hoofdgerecht, tweede bijgerecht en nagerecht.

Recept: Yvette van Boven uit: 'Home Made Christmas'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
     
  2. Voeg de spruiten* toe en kook ze tien minuten. Giet af, spoel ze koud af en laat ze uitlekken. Bak intussen de spekjes* uit in een koekenpan. (*Hofweb tip: vervang de spekjes evt. door gebakken reepjes rode ui, en de kilo spruitjes voor 500 gram Flower Sprouts. Kook die iets korter dan 10 minuten.)
     
  3. Voeg op het laatst de knoflook aan de spekjes toe en bak die twee minuten mee. Meng alles met de spruiten.
     
  4. Meng de slagroom met de Parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper. Bewaar alles voor later.
     
  5. Verwarm het slagroommengsel in een hapjespan.
     
  6. Roer de spruiten met de spekjes erdoor en laat de spruiten doorwarmen. Bestrooi met peterselie en dien op.