Kerst met Yvette van Boven: Kardemom Perencake

Kerst met Yvette van Boven: Kardemom Perencake

Omschrijving

Jaaaa, toetjestijd! Als je je Kerstmenu gaat afsluiten, is een echte showstopper zoals deze kardemom-perencake wel een hele mooie manier om dat te doen... Yvette van Boven maakte 'm voor 'Home Made Winter' en wij konden er bijna niet vanaf blijven tijdens de fotoshoot!

Het volledige kerstmenu van Yvette van Boven vind je hier. Bekijk ook Yvette's voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht en tweede bijgerecht.

Recept: Yvette van Boven, uit: 'Home Made Winter'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Pocheer de peren 30 minuten op zeer laag vuur in de wijn, met de suiker, kruidnagels, steranijs, kardemom en kaneel. Giet er 500 ml water bij.
     
  2. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Kook het kookvocht in tot de helft en laat dat ook afkoelen.
     
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden.
     
  4. Klop de boter met de suiker romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige is opgenomen.
     
  5. Zeef het bakmeel, het kardemompoeder en het zout boven het beslag en schep dit erdoor.
     
  6. Vet een cakevorm in van 1,5 liter en bekleed de randen met bakpapier. Vet dit ook in.
     
  7. Schep het beslag in de vorm. Druk de peren er in z'n geheel in. Bak de cake in de oven in circa 40 minuten mooi gaar.
     
  8. Laat afkoelen en haal de cake dan voorzichtig uit de vorm. Laat hem dan helemaal koud worden.
     
  9. Smelt de chocolade héél voorzichtig au bain marie. Laat hem van een lepel over de cake lopen en maak mooie strepen over de bovenkant.
     
  10. Laat dat even drogen en serveer dikke plakken, overgoten met siroop uit de pan.