Statiegeld op kratten en flessen; zo werkt het!

Statiegeldkratten


Hofweb-klapkrat en koelbox

Je boodschappen van Hofweb worden geleverd in een stevig, groen inklapbaar krat. Koelproducten in eenzelfde krat met daarin een koelbox.

In regio Friesland/Noord ontvang je géén koelbox, maar het wordt uiteraard wel koel getransporteerd.

We ontvangen de kratten graag weer terug. Zo borgen we een duurzamere, gesloten keten.

Er zit €10,- statiegeld op een krat, maar als je ervoor zorgt dat deze binnen 17 weken weer op Hofweb is, brengen wij dit bedrag niet in rekening.

Toch langer dan 17 weken een krat in je bezit? Als je 'm weer inlevert, ontvang je die €10,- uiteraard weer snel terug. De verrekening vindt plaats op je factuur.
 

Volg jouw statiegeldkratten via 'Mijn Statiegeld'


Zo retourneer je de krat(ten):
 

  • Je kunt ze bij een volgende bestelling weer mee teruggeven aan de bezorger. Graag ingeklapt! Ben je niet thuis, zet ze dan op een logische plek neer, zodat onze bezorger deze makkelijk kan vinden.
     
  • Eventuele statiegeldflessen in de koelbox doen.
     
  • Je kunt de kratten ook achterlaten op een van onze afhaalpunten. Onze chauffeur pikt ze daar een week later weer op. Bekijk hier waar jouw dichtstbijzijnde afhaalpunt is - en mail ons voor het exacte adres (ivm privacy zie je die niet op de kaart).


Geen 'statiegeld' op statiegeldflessen; wel heel graag retour!

Op statiegeldflessen berekenen wij geen statiegeld. Met name omdat het terug verrekenen erg bewerkelijk zou zijn. Wijzelf hebben er echter wél statiegeld voor betaald richting onze leveranciers. Wij vertrouwen erop dat je deze flessen en potten altijd weer inlevert, dan lijden wij op dit punt zo weinig mogelijk verlies.

Je herkent statiegeld glaswerk aan het welbekende tekentje op de fles of pot. Wil je ze zo schoon mogelijk en in koelbox weer in leveren? Dank je!


Glaswerk zonder statiegeld? Graag zelf in glasbak doen!

Glaswerk waar geen statiegeld op zit zoals jam- en appelmoespotten e.d., ontvangen wij liever niet terug; gooi deze zelf in de glasbak. Alvast bedankt namens onze statiegeld uitsorteerders :-)