Statiegeld op kratten en flessen, zo werkt dat!

Statiegeldkratten


Hofweb-klapkrat en koelbox

Je boodschappen van Hofweb worden geleverd in een stevig, groen inklapbaar krat. Koelproducten in een krat met daarin een koelbox. In regio Friesland ontvang je geen koelbox trouwens (maar wordt het wel gekoeld getransporteerd)

Als je de krat(ten) binnen 10 weken na bezorging weer inlevert, berekenen wij geen statiegeld.

Zo retourneer je de krat(ten)

-    Je kunt ze bij een volgende bestelling weer mee teruggeven aan de chauffeur
-    Je kunt ze achterlaten op een van onze ruim honderd afhaalpunten. Onze chauffeur pikt ze daar een week later weer op. Bekijk hier waar jouw dichtstbijzijnde afhaalpunt is - en mail ons voor het exacte adres (ivm privacy zie je die niet op de kaart)

Tien weken na bezorging: € 10,- statiegeld per krat

Heb je na 10 weken na bezorging jouw krat(ten) nog in bezit? Dan rekenen wij € 10,- statiegeld per krat. Dit bedrag ontvang je als je je kratten alsnog inlevert, uiteraard zo snel mogelijk weer van ons terug. Deze verrekening vind je ook terug op je factuur.

Volg jouw statiegeldkratten via 'Mijn statiegeld' >>


Koelproducten in de koelbox

Wij gebruiken drie type koelboxen:

- Grote zwarte koelbox, zonder klapkrat
- Kleine zwarte koelbox in groen klapkrat
- Kleine witte koelbox in groen klapkrat


We willen je vragen de, voor ons waardevolle koelboxen, schoon en in de klapkrat aan ons te retourneren. Laat daarbij het vrieselement buiten de koelbox ontdooien en drogen.

Geen statiegeld op flessen, wel heel graag retour!

Op statiegeldflessen berekenen wij geen statiegeld. Vooral omdat het terug verrekenen erg bewerkelijk is. Wijzelf hebben er wél statiegeld voor betaald aan onze leveranciers. Wij vertrouwen erop dat je deze flessen en potten altijd weer inlevert, dan lijden wij op dit punt zo weinig mogelijk verlies. Je herkent statiegeld glaswerk aan het welbekende tekentje op de fles of pot. Wil je ze zo schoon mogelijk en in een groen klapkrat (liever niet in de koelbox, dat gaat stinken) weer in leveren? Dank je!

Glaswerk zonder statiegeld in glasbak

Glaswerk waar geen statiegeld op zit, ontvangen wij liever niet terug; gooi deze in de glasbak. Alvast bedankt!