Statiegeld

€ 8,50 statiegeld voor een Hofweb-klapkrat en koelbox

Boodschappen worden geleverd in een groen inklapbaar krat; koelproducten in een koelbox. Op ieder krat en box zit € 8,50 statiegeld. Ieder krat wordt gescand voor bezorging en wordt op de wekelijkse factuur vermeld. Je kunt ervoor kiezen om de boodschappen direct uit te pakken bij de bezorging, dan neemt de bezorger de kratten direct mee terug. De ontvangen en teruggebrachte kratten worden op de wekelijkse factuur vermeld.

Verrekening van het statiegeldkrat en de koelboxen

Zodra wij jouw groene krat en/of koelbox weer hebben ontvangen in ons magazijn, wordt deze ingescand en verrekend op je wekelijkse factuur.
Heb je een week geen boodschappen besteld maar wel kratten/koelboxen ingeleverd? Dan wordt het krat apart terug gestort.

Kratten die worden ingeleverd op een afhaalpunten, worden een week later verrekend. Dit komt omdat wij deze een week later bij het afhaalpunt weer kunnen oppikken. Wij vragen je begrip hiervoor.
De exacte status van je statiegeldkratten volg je via 'mijn statiegeld' in je Hofweb account.

Bekijk 'Miin statiegeld' in mijn Hofweb account >>

klapkrat-foto

Koelproducten in de koelbox!

Wij hebben drie type koelboxen welke je mogelijkerwijs kunt ontvangen:

- Grote zwarte koelbox (zonder klapkrat);
- Kleine zwarte koelbox in groene klapkrat;
- Kleine witte koelbox in groene klapkrat.


We zouden graag zien dat je ook deze, voor ons waardevolle koelboxen, (schoon) in de klapkratten aan ons retourneert. Dank!

Hoe doe ik statiegeldflessen retour?

Indien je bij een afhaalpunt afhaalt, dan de flessen graag centraal in een leeg groen krat doen. NIET IN EEN KOELBOX, want dat kan lekker gaan stinken! Indien wij bij je aan huis bezorgen, dan ook graag de flessen klaar zetten in de open groene klapkrat.

Hoe zit het met statiegeldflessen?

Op statiegeldflessen berekenen wij geen statiegeld, omdat terug verrekenen erg bewerkelijk is. Wij hebben er wel statiegeld voor betaald aan onze leveranciers en wij vertrouwen er op dat je deze flessen en potten bij ons inlevert, anders schieten wij er behoorlijk bij in. (bijv. een fles melk kost ons € 0.45 statiegeld, terwijl onze marge al minder is). Flessen en potten waar geen statiegeld op zit, ontvangen wij liever niet terug. Gooi deze in de glasbak. Anders moeten wij dat alsnog voor je doen. Oh ja, BIONADE flesjes gaan dus ook de glasbak in!

statiegeldflessen