Statiegeld

Hofweb-klapkrat en koelbox

Boodschappen worden geleverd in een stevig groen inklapbaar krat; koelproducten in een speciale koelbox. Op ieder krat of box zit € 8,50 statiegeld. Je kunt ervoor kiezen om de boodschappen direct uit te pakken bij de bezorging, dan neemt de bezorger de kratten gelijk mee terug. Ieder krat wordt gescand voor bezorging en wordt op de eerstvolgende factuur vermeld.

Verrekening

Zodra wij jouw groene krat en/of koelbox weer hebben ontvangen in ons magazijn, wordt deze ingescand en verrekend op je eerstvolgende factuur. Heb je een week geen boodschappen besteld maar wel kratten/koelboxen ingeleverd? Dan wordt het statiegeld apart teruggestort.

Kratten die worden ingeleverd op een afhaalpunt, worden een week later verrekend. Dit komt omdat wij deze pas een week later bij het afhaalpunt weer kunnen oppikken. Wij vragen je begrip hiervoor. De exacte status van je statiegeldkratten volg je via Mijn statiegeld in je Hofweb-account.

 

klapkrat-foto

Koelproducten in de koelbox

Wij gebruiken drie type koelboxen:

- Grote zwarte koelbox (zonder klapkrat);
- Kleine zwarte koelbox in groen klapkrat;
- Kleine witte koelbox in groen klapkrat.


We willen je vragen de, voor ons waardevolle koelboxen, (schoon) in de klapkratten aan ons te retourneren. Laat daarbij het vrieselement buiten de koelbox ontdooien en drogen.

Statiegeldflessen

Op statiegeldflessen berekenen wij onze klanten geen statiegeld, omdat het terug verrekenen erg bewerkelijk is. Wijzelf hebben er wel statiegeld voor betaald aan onze leveranciers, en wij vertrouwen erop dat je deze flessen en potten altijd weer inlevert. Glaswerk waar geen statiegeld op zit, ontvangen wij liever niet terug; gooi dit in de glasbak. We vragen je om de statiegeldflessen in een groen krat - niet in een koelbox - weer in te leveren.

statiegeldflessen