Kerst met Yvette van Boven: Saucijzenbroodjes

Kerst met Yvette van Boven: Saucijzenbroodjes

Omschrijving

"Dit is een van de oudste recepten die ik bezit." schrijft Yvette van Boven in haar 'Home Made Winter'. Het is het recept van de saucijzenbroodjes zoals haar moeder ze maakte. Zo kleingesneden erg geschikt als borrelhap! "Een instant hit," voorspelt Yvette. Hier wordt iedereen blij van!

Dit recept is een ideaal voorafje tijdens de Kerstdagen. Voor vijftien stuks. Het volledige kerstmenu van Yvette van Boven vind je hier. Bekijk ook Yvette's hoofdgerecht, bijgerecht, tweede bijgerecht, nagerecht.

Recept: Yvette van Boven uit 'Home Made Winter'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Kneed alle ingrediënten voor de vulling (zie lijstje) goed door elkaar in een grote kom. Kijk even met het paneermeel, voeg zoveel toe tot de vulling mooi samenhangend is: niet te nat, maar zo lekker gladjes en niet plakkerig.
     
  2. Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat in of beleg hem met een vel bakpapier.
     
  3. Rol voor elk velletje bladerdeeg een 'worstje' van het gehakt. Vouw het bladerdeeg eromheen en druk het vast met uw vingertoppen.
     
  4. Met een vork drukt u het daarna nog eens beter vast.
     
  5. Ga door tot alle gehakt en velletjes bladerdeeg op zijn.
     
  6. Leg alle ongebakken broodjes op een of twee bakplaten en besmeer ze met een losgeklopt eitje.
     
  7. Bak ze in een minuut of 25-30 mooi goudbruin.
     
  8. Eet ze zo, of bijvoorbeeld met mosterd.