Bourgondisch van dichtbij met Yvette van Boven

Kerst met Yvette van Boven staat garant voor veel smaak met volwaardige producten van dichtbij. Gehakt van 'oudgediende' melkkoeien bijvoorbeeld, maar ook van onze toekomstbestendige pareltjes zoals Zoete Aardappel, Cranberry's en Flowersprouts weet ze om te toveren tot iets bijzonders. Toetje? Dát kun je sowieso aan Yvette over laten... :-)

Kortom, Kerst met Yvette van Boven met producten van Hofweb móet je ervaren!

 

Voorgerecht - Saucijzenbroodjes

"Dit is een van de oudste recepten die ik bezit." schrijft Yvette van Boven in haar 'Home Made Winter'. Het is het recept van de saucijzenbroodjes zoals haar moeder ze maakte. Zo kleingesneden erg geschikt als borrelhap! "Een instant hit," voorspelt Yvette. Hier wordt iedereen blij van!

Naar de Saucijzenbroodjes

Hoofdgerecht - Stamppotje Zoete aardappel

Met een origineel stamppotje maak je iedereen blij aan de Kerstdis, tcoh? Yvette van Boven maakte dit recept voor 'Home Made Winter' en het past perfect tussen andere kerstige recepten uit dit boek. Wij vervingen Yvette's groene kool uit dit recept door échte boerenkool van de stronk. Probeer 'm eens!

Naar het Stamppotje Zoete aardappel

Bijgerecht - Flower Sprouts Carbonara

Flower Sprouts houd 't midden tussen een mini-boerenkooltje en een spruit met franje: echt een kruising tussen die twee met mooie paars-groene nerven. Het is één van de Hofweb Kerstpareltjes: speciaal geselecteerde producten waar we extra trots op zijn. Wij gaven een Hofweb draai aan dit klassieke spruitjesgerecht van Yvette van Boven en maakten 'm met Flower Sprouts, feestelijk hoor!

Naar de Flower Sprouts Carbonara

Bijgerecht - Cranberry & Gemberchutney

Deze chutney is heerlijk als bijgerecht op je kersttafel. Nog nooit chutney gemaakt? Met dit recept ga je zeker niet de mist in. De truc? Vooral geen haast hebben; toch al een goed idee met Kerst. Chutney is dan ook een ultiem winters slow food. Lekker lang van genieten dus...

Naar de Cranberry & Gemberchutney

Nagerecht - Kardemom Perencake

Jaaaa, toetjestijd! Als je je Kerstmenu gaat afsluiten, is een echte showstopper zoals deze kardemom-perencake wel een hele mooie manier om dat te doen... Yvette van Boven maakte 'm voor 'Home Made Winter' en wij konden er bijna niet vanaf blijven tijdens de fotoshoot!

Naar de Kardemom Perencake

Ontdek ook de Kerstmenu's van Chef kok Mari Maris en Hofweb-huiskok Marie-Sophie

Zeer smaakvolle vegetarische Kerst met Mari Maris

Kerst met Mari Maris betekent sowieso vegetarisch, want daar is ze als Chefkok in gespecialiseerd. En als fervent moestuinierster weet ze ook de groentes van het seizoen te waarderen, waarbij ze de 'buitenbeentjes' niet schuwt, maar ook de doodgewone alledaagse groentes om weet te toveren tot zeer smaakvolle gerechten! Ook peulvruchten en noten zijn rijkelijk vertegenwoordigd in haar gerechten. 

Naar Mari Maris' Kerstmenu

Dubbel genieten van Marie-Sophie's Kerstmenu

Hofweb-kok Marie-Sophie kerstkookt deze keer met alléén maar Hofweb Pareltjes van onze boeren en telers: Yacon, Haantje, kleine Pompoentjes én verse Cranberry's. Allemaal producten waar we éxtra trots op zijn, omdat ze zo goed passen in een toekomstbestendig voedsellandschap. Want het feest wordt alleen maar groter als iedereen ervan kan meegenieten; jij, de boer én de aarde, toch?

Naar Marie-Shopie's Kerstmenu

Proef de toekomst met onze speciaal geselecteerde Kerst-pareltjes

Met Kerst pak je uit. Smaakvol, onderscheidend, maar óók beter voor het klimaat, toch? Want Kerst wordt pas écht feestelijk als we ook stil staan bij onze boeren en de toekomst van onze aarde. Daarom reiken we je graag de hand met unieke Hofweb-pareltjes en gerechten zoals we ons die in 2030 wensen. 

Ken je Flower Sprouts, Yacon, Kleine Pompoentjes, Winterpostelein, Cranberries en Haantje? Allemaal vreselijk lekkere en voedzame producten die voldoen aan criteria van hoe ons menu er in 2030 uit kan zien, te weten:

  • Volledig biologisch en bio-dynamisch
  • Grondgebonden
  • Direct van de boer
  • Maximaal circulair, ook wat economie betreft
  • Minder, maar 'beter' vlees en juist meer eiwitten uit planten
  • Minimale voedselverspilling
  • Vernieuwende producten en teeltwijzen voor meer (bio)diversiteit
  • Vol vitamines voor meer gezondheid voor jou 
Maak kennis met onze Kerst-Pareltjes