Dubbel genieten van Marie-Sophie's Kerstmenu

Hofweb-kok Marie-Sophie kerstkookt deze keer met alléén maar Hofweb Pareltjes van onze boeren en telers: Yacon, Haantje, kleine Pompoentjes én verse Cranberry's. Allemaal producten waar we éxtra trots op zijn, omdat ze zo goed passen in een toekomstbestendig voedsellandschap. Want het feest wordt alleen maar groter als iedereen ervan kan meegenieten; jij, de boer én de aarde, toch?

Marie-Sophie's Kerstmenu, da's twee, drie, vier..., nee, tig dubbel genieten!

 

Voorgerecht - Yaconsalade met Linzen en Postelein

Knapperige yacon en verse winterpostelein, direct van onze biologische telers. Ze combineren in dit voorgerecht heerlijk met linzen, oude kaas en hazelnoot. De dressing van honing, mosterd en witte wijnazijn is een klassieker. In een handomdraai gemaakt en eenmaal op tafel is de schaal vast snel leeg...!

Naar de Yaconsalade met Linzen en Postelein

Hoofdgerecht - Haantje de Coq met Aardappelpartjes

Dat in het verhaal van de kip en het ei ook hier en daar een haantje komt kijken, moet geen verrassing meer zijn. Wie regelmatig een eitje tikt, zou ook eens hanenvlees mogen proeven. Hóe je hele haan vervolgens op 't menu zet, dat is dan weer een tweede. Marie Sophie ging er uitgebreid voor je mee aan de slag, met dit heerlijke resultaat!

Naar het Haantje de Coq met Aardappelpartjes

Bijgerecht - Gevulde Pompoentjes met Risotto

Pompoentjes zoals je ze niet vaak ziet. Waarom? Te klein voor de reguliere (super)markt en daarom vallen ze daarom buiten de boot. Onzin toch? Klein en groot, wij omarmen graag de diversiteit :-) én betalen onze biologische telers een normale, afgestemde prijs, waardoor ze kunnen blijven werken op de biologische manier. Maak je kerst toekomstbestendig: kies voor producten die anders afgekeurd zouden worden.

Naar de Gevulde Pompoentjes met Risotto

Nagerecht - Cranberry Chocotaart (vegan)

Bom-vol Vitamine C en dat van zó dichtbij; onder toeziend oog van Staatbosheheer worden ze wild geteeld in de duingebieden van Terschelling. Een oud symbool voor de steeds meer opkomende voedselbossen. Dit gerecht zit vol met mooie, pure ingrediënten en is helemaal vegan, een eetpatroon wat we in de toekomst steeds meer gaan zien. Minder smaak? Welnee!

Naar de Cranberry Chocotaart

Ontdek ook de Kerstmenu's van Chef koks Yvette van Boven en Mari Maris

Bourgondisch van dichtbij met Yvette van Boven

Kerst met Yvette van Boven staat garant voor veel smaak met volwaardige producten van dichtbij. Gehakt van 'oudgediende' melkkoeien bijvoorbeeld, maar ook van onze toekomstbestendige pareltjes zoals Zoete Aardappel, Cranberry's en Flowersprouts weet ze om te toveren tot iets bijzonders. Toetje? Dát kun je sowieso aan Yvette over laten... :-)

Naar Yvette's Kerstmenu

Zeer smaakvolle vegetarische Kerst met Mari Maris

Kerst met Mari Maris betekent sowieso vegetarisch, want daar is ze als Chefkok in gespecialiseerd. En als fervent moestuinierster weet ze ook de groentes van het seizoen te waarderen, waarbij ze de 'buitenbeentjes' niet schuwt, maar ook de doodgewone alledaagse groentes om weet te toveren tot zeer smaakvolle gerechten! Ook peulvruchten en noten zijn rijkelijk vertegenwoordigd in haar gerechten. 

Naar Mari Maris' Kerstmenu

Proef de toekomst met onze speciaal geselecteerde Kerst-pareltjes

Met Kerst pak je uit. Smaakvol, onderscheidend, maar óók beter voor het klimaat, toch? Want Kerst wordt pas écht feestelijk als we ook stil staan bij onze boeren en de toekomst van onze aarde. Daarom reiken we je graag de hand met unieke Hofweb-pareltjes en gerechten zoals we ons die in 2030 wensen. 

Ken je Flower Sprouts, Yacon, Kleine Pompoentjes, Winterpostelein, Cranberries en Haantje? Allemaal vreselijk lekkere en voedzame producten die voldoen aan criteria van hoe ons menu er in 2030 uit kan zien, te weten:

  • Volledig biologisch en bio-dynamisch
  • Grondgebonden
  • Direct van de boer
  • Maximaal circulair, ook wat economie betreft
  • Minder, maar 'beter' vlees en juist meer eiwitten uit planten
  • Minimale voedselverspilling
  • Vernieuwende producten en teeltwijzen voor meer (bio)diversiteit
  • Vol vitamines voor meer gezondheid voor jou 
Maak kennis met onze Kerst-Pareltjes