Kerst met Marie-Sophie: Cranberry Chocotaart (vegan)

Kerst met Marie-Sophie: Cranberry Chocotaart (vegan)

Omschrijving

Dit vegan nagerecht met verse cranberries doen we je graag cadeau, als toegift op een Hofweb kerstmenu waar we de toekomst mee in kunnen. Het motto van Hofweb Kerst 2021 is namelijk: doe alsof het 2030 is. Wat staat er dan op het menu?

Onze verse biologische Cranberries komen van Terschelling. Een echt pareltje, rechtstreeks van het land! Lees hier meer over de Hofweb Kerstpareltjes: speciaal geselecteerde producten rondom Kerst, waar we extra trots op zijn.

Het volledige kerstmenu van Marie-Sophie vind je hier. Bekijk ook Marie Sophie's voorgerecht, hoofdgerecht en bijgerecht.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

Je hebt voor dit recept een quichevorm nodig met losse bodem van 20 cm doorsnee.

 1.  Doe 200 gram van de cranberries (de rest is voor garnering) in een steelpannetje met de vanillesuiker, lavendel en 50 ml water. Breng aan de kook en laat in 20 minuten tot een compote koken. Laat helemaal afkoelen. (je kunt dit proces versnellen door de pan in een badje met ijswater te zetten)
   
 2. Maal voor de bodem de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de kokosolie en voeg al malend toe aan de koekjes.
   
 3. Schep de koekjes in de bodem en druk goed aan, ook aan de randjes. Zet 10 minuten in de vriezer.
   
 4. Maak ondertussen de ganache; verhit de kokosroom in een steelpan tot net aan de kook. Hak ondertussen de chocolade goed fijn.
   
 5. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en schenk de hete kokosroom erop. Roer rustig met een spatel tot alle chocolade is gesmolten en er geen klontjes meer zijn.
   
 6. Maak de taart gelijk af: verdeel de afgekoelde compote over de koekbodem en schenk de ganache erover. Spreid gelijkmatig uit en strijk glad, bestrooi met de achtergehouden cranberries.

Tip: Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.