Kerst met Marie-Sophie: Gevulde Pompoentjes met Risotto

Kerst met Marie-Sophie: Gevulde Pompoentjes met Risotto

Omschrijving

Dit zijn pompoentjes zoals je ze niet vaak zult zien. Waarom? Te klein! Voor de reguliere supermarkt vallen ze daarom buiten de boot. Onzin toch? Klein en groot, wij omarmen graag de diversiteit :-) én betalen onze biologische telers een normale, afgestemde prijs, waardoor ze kunnen blijven werken op de biologische manier. Maak je kerst toekomstbestendig: kies voor producten die anders afgekeurd zouden worden.

Deze mooie mini-pompoentjes zijn een van de Hofweb Kerstpareltjes: speciaal geselecteerde producten rondom Kerst, waar we extra trots op zijn. Lees er meer over!

Tip: Als bijgerecht voor een kerstdiner zijn 2 pompoentjes voor 4 personen ruim voldoende, maar dit recept kan ook als vegetarisch hoofdgerecht. Geef iedereen dan zijn/haar eigen pompoentje.

Het volledige kerstmenu van Marie-Sophie vind je hier. Bekijk ook Marie Sophie's voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
   
 2. Was de pompoentjes: schil ze niet. Snijd de kapjes van de pompoentjes schep de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd ook een klein stukje van de onderkant zodat de pompoen rechtop kan staan.
   
 3. Wrijf de pompoen en het kapje van buiten en binnen in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de pompoentjes op een bakplaat in het midden van de oven en rooster in 45 minuten zacht en gaar.
   
 4. Snipper ondertussen voor de risotto de ui, knoflook en salie fijn.
   
 5. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook in twee minuten glazig. Voeg de risottorijst en salie toe en fruit deze een minuutje mee. Blus af met de witte wijn.
   
 6. Voeg vervolgens in delen de groentebouillon toe. Voeg steeds pas de volgende scheut toe als de vorige door de rijst is opgenomen, roer regelmatig. Proef de rijst als de bouillon is opgenomen; proef je nog een harde korrel? Voeg dan wat extra heet water toe, tot de rijst gaar is.
   
 7. Verbrokkel de helft van de geitenkaas en voeg toe aan de risotto, laat erdoor smelten. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
   
 8. Hak de pecannoten grof en roer ze als laatste door de risotto, houd wat achter voor de garnering.
   
 9. Schep de risotto in de gare pompoentjes, verbrokkel de rest van de geitenkaas erover en zet nog 15 minuten in de oven. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de pecannoten.