Kerst met Marie-Sophie: Yaconsalade met Linzen en Postelein

Kerst met Marie-Sophie: Yaconsalade met Linzen en Postelein

Omschrijving

Dit is een kolfje naar onze hand: knapperige yacon en verse winterpostelein, direct van onze biologische telers, combineren in dit voorgerecht heerlijk met linzen, oude kaas en hazelnoot. De dressing van honing, mosterd en witte wijnazijn is natuurlijk een klassieker. In een wip gemaakt, en eenmaal op tafel is de schaal vast snel leeg... !

Yacon en Winterpostelein zijn beiden verkozen tot Hofweb Kerstpareltje: producten met een bijzonder verhaal, waar we extra trots op zijn. Lees meer!

Het volledige kerstmenu van Marie-Sophie vind je hier. Bekijk ook Marie Sophie's hoofdgerecht, bijgerecht en nagerecht.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

 1. Maak de dressing door de honing, mosterd en witte wijnazijn samen los te kloppen. Voeg de olie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
   
 2. Was de winterpostelein en de yacon, schil de yacon en snijd in dunne plakjes. Bewaar de plakjes yacon in water met een klein scheutje azijn of citroensap (tegen verkleuren)
   
 3. Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan.
   
 4. Verbrokkel de oude kaas.
   
 5. Verhit olijfolie in een koekenpan. Frituur hierin de salie in 30 seconden krokant. Laat even uitlekken op keukenpapier.
   
 6. Verdeel de winterpostelein en linzen over vier borden. Leg hierop de plakjes yacon en bestrooi met de hazelnoten en oude kaas. Besprenkel met de dressing en verdeel als laatste de takjes salie erover.