Zeer smaakvolle vegetarische Kerst met Mari Maris

Kerst met Mari Maris betekent sowieso vegetarisch, want daar is ze als Chefkok in gespecialiseerd. En als fervent moestuinierster weet ze ook de groentes van het seizoen te waarderen, waarbij ze de 'buitenbeentjes' niet schuwt, maar ook de doodgewone alledaagse groentes om weet te toveren tot zeer smaakvolle gerechten! Peulvruchten en noten zijn rijkelijk vertegenwoordigd in haar gerechten. 

Oftewel, een Kerstmenu van Mari Maris is sowieso 2030 proof!

 

Voorgerecht - Aardperensoep

Aardpeer, een grappig winters knolletje dat inmiddels de categorie 'vergeten groenten' achter zich laat... Met zijn nootachtige smaak een heerlijke toevoeging aan winterse traybakes, of zoals hier in een soep. Aardpeer combineert heel goed met walnoten, hazelnoten en paddestoelen.

Naar de Aardperensoep

Hoofdgerecht - Rodekooltaart met walnoten

Deze rodekooltaart met walnoot en schenkstroop is een mooi centerpiece op je kersttafel. De machtige kleur bereik je natuurlijk alleen als je inderdaad rodekool gebruikt, maar je kunt deze kooltaart ook prima maken met savooiekool of groene kool. 

Naar de Rodekooltaart met walnoten

Bijgerecht - Notige knolselderij met linzen

Eenvoudig, maar zeer smaakvol winters groentegerecht met linzen en knolselderij. De walnotenolie is echt een chique toevoeging - je gebruikt in dit gerecht maar een halve eetlepel, maar ook in het voorgerecht van Mari Maris komt deze notenolie terug. Het geeft echt een bijzondere smaakje. Mooie aanvulling in je keukenkastje dus, notenolie!

Naar de Notige knolselderij met linzen

Bijgerecht - Pompoen en cavolo uit de Forno

Heel makkelijk en smakelijk groentegerecht uit de oven, ideaal voor Kerst! Aldus Mari: "Het enige dat u hoeft te doen is wachten tot de oven heet is en hem op een gegeven moment even opendoen om er iets in te zetten." Wie zei dat Kerst-koken ingewikkeld moet zijn?

Naar de Pompoen en cavolo uit de Forno

Nagerecht - Sinaasappel Cheesecake

Dit stralend nagerecht vormt de kers op de taart in het kerstmenu van Mari Maris. Deze cheesecake heeft een lekker snelle, makkelijke taartbodem als basis, die je maakt door 200 gram biscuitjes (of bastognekoeken, zandkoekjes, of digestives) fijn te draaien met gesmolten boter. De vulling van smeuige roomkaas, slagroom en partjes sinaasappel is niet te versmáden. Een waardige afsluiting deze Kerst!

Naar de Sinaasappel Cheesecake

Ontdek ook de Kerstmenu's van Chef kok Yvette van Boven en Hofweb-huiskok Marie-Sophie

Bourgondisch van dichtbij met Yvette van Boven

Kerst met Yvette van Boven staat garant voor veel smaak met volwaardige producten van dichtbij. Gehakt van 'oudgediende' melkkoeien bijvoorbeeld, maar ook van onze toekomstbestendige pareltjes zoals Zoete Aardappel, Cranberry's en Flowersprouts weet ze om te toveren tot iets bijzonders. Toetje? Dát kun je sowieso aan Yvette over laten... :-)

Naar Yvette's Kerstmenu

Dubbel genieten van Marie-Sophie's Kerstmenu

Hofweb-kok Marie-Sophie kerstkookt deze keer met alléén maar Hofweb Pareltjes van onze boeren en telers: Yacon, Haantje, kleine Pompoentjes én verse Cranberry's. Allemaal producten waar we éxtra trots op zijn, omdat ze zo goed passen in een toekomstbestendig voedsellandschap. Want het feest wordt alleen maar groter als iedereen ervan kan meegenieten; jij, de boer én de aarde, toch?

Naar Marie-Shopie's Kerstmenu

Proef de toekomst met onze speciaal geselecteerde Kerst-pareltjes

Met Kerst pak je uit. Smaakvol, onderscheidend, maar óók beter voor het klimaat, toch? Want Kerst wordt pas écht feestelijk als we ook stil staan bij onze boeren en de toekomst van onze aarde. Daarom reiken we je graag de hand met unieke Hofweb-pareltjes en gerechten zoals we ons die in 2030 wensen. 

Ken je Flower Sprouts, Yacon, Kleine Pompoentjes, Winterpostelein, Cranberries en Haantje? Allemaal vreselijk lekkere en voedzame producten die voldoen aan criteria van hoe ons menu er in 2030 uit kan zien, te weten:

  • Volledig biologisch en bio-dynamisch
  • Grondgebonden
  • Direct van de boer
  • Maximaal circulair, ook wat economie betreft
  • Minder, maar 'beter' vlees en juist meer eiwitten uit planten
  • Minimale voedselverspilling
  • Vernieuwende producten en teeltwijzen voor meer (bio)diversiteit
  • Vol vitamines voor meer gezondheid voor jou 
Maak kennis met onze Kerst-Pareltjes