Kerst met Mari Maris: Notige Knolselderij met Linzen

Kerst met Mari Maris: Notige Knolselderij met Linzen

Omschrijving

Een eenvoudig winters groentegerecht met linzen en knolselderij, mooi als bijgerecht in het kerstmenu. De walnotenolie is echt een chique toevoeging - je gebruikt in dit gerecht maar een halve eetlepel, maar ook in het voorgerecht van Mari Maris komt deze notenolie terug. Het geeft echt een bijzondere smaakje. Mooie aanvulling in je keukenkastje dus, notenolie!

NB: Wij gebruikten in dit gerecht groene linzen, die laat je eerst een nacht weken en kook je vervolgens in 45-90 min gaar. Goed proeven :-)

Het volledige kerstmenu van Mari Maris vind je hier. Bekijk ook Mari Maris' voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht, nagerecht.

Recept: Mari Maris, uit 'De Groentebijbel'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen net gaar in groentebouillon. Laat even uitdampen.
     
  2. Blancheer ondertussen de knolselderij.
     
  3. Fruit de sjalot in olijfolie en voeg als hij glazig is linzen en knolselderij toe.
     
  4. Blus af met azijn en voeg de notenolie toe.
     
  5. Schud de noten erdoor en maak op smaak met peper & zout.