Kerst met Yvette van Boven: Cranberry & Gemberchutney

Kerst met Yvette van Boven: Cranberry & Gemberchutney

Omschrijving

Deze chutney is heerlijk als bijgerecht op je kersttafel, het recept is van topchef Yvette van Boven. Nog nooit chutney gemaakt? Met dit recept ga je zeker niet de mist in. De truc - geen haast hebben :-) toch al een goed idee met Kerst, of je nou uitgebreid gaat koken of niet. Chutney is het ultieme winterse slow food. Lekker van genieten dus!

Cranberry is een van onze Hofweb Kerstpareltjes: speciaal geselecteerde producten waar we extra trots op zijn. Lees hier meer

Het volledige kerstmenu van Yvette van Boven vind je hier. Bekijk ook Yvette's voorgerecht, bijgerecht, hoofdgerecht, nagerecht.

Recept: Yvette van Boven uit 'Home Made Winter'
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Kook ciderazijn, ui, gember, het kaneelstokje, citroen- en sinaasappelschil en de peper een minuut of tien in.
     
  2. Voeg dan de verse cranberries, de rozijnen, de peren in blokjes en de bruine suiker toe. Laat het een halfuur zachtjes koken.
     
  3. Proef op zout en peper.
     
  4. Vul schone potten (u hebt ongeveer 700 gram chutney)
     
  5. Maak de chutney het liefst een dag of twee van te voren, maar het kan ook in de morgen, als u hem maar koud serveert.
     
  6. Eenmaal aangebroken blijft chutney in de koelkast zeker 14 dagen goed.
     
  7. Serveer bij wild of pate, maar hij is ook lekker op een boterham met (geiten)kaas.