Kiezen voor biologisch:
Hofweb vertelt - wat is het verschil tussen een reguliere en een biologisch geteelde aardappel?
Achtergrond - woe 5 juni - door Suzanne
Over (gif in) aardappels doen wel eens wilde verhalen de ronde. Feit is, dat deze teelt een van de meestbespoten in ons land is. Hier is het verschil tussen reguliere teelt en biologisch dus erg groot. In smaak en voedingswaarde, ongetwijfeld - maar ook in residuen van bestrijdingsmiddelen. Waar zit 'm dat nou in?
In Nederland worden de meeste aardappels gepoot in april en geoogst in september, grofweg. Dan moeten telers aardappels door de ‘lastige’ zomer loodsen. Als er veel regen valt, ligt de beruchte schimmel phytophthora op de loer. Het is in ons klimaat eigenlijk zo, dat vroeg of laat die schimmel altijd wel opduikt. Reguliere aardappelboeren spuiten dan flink, meestal wekelijks tijdens de groei, om hun gewassen ‘gezond’ (what’s in a name…) te houden.