Bakkerij Het Zonnelied

Bakker Martin

Bakker Martin en zijn team 

Elke week bakken zijn het brood voor de Hofweb klanten. Martin verteld graag je meer over de bakkerij. 

Bekijk de video 

Het Zonnelied

Bakkerij Het Zonnelied is in 1985 in Almere begonnen toen het met tarwe van de bd-boerderij Zonnehoeve broden ging bakken. In 1991 vestigde Het Zonnelied zich op Zonnehoeve in Zeewolde.
Sindsdien vormt de bakkerij een zelfstandig, maar geïntegreerd onderdeel van boerderij Zonnehoeve.


br

Grondstoffen & Keurmerken

Het uitgangspunt is altijd geweest om zo puur mogelijk brood te bakken met uitsluitend grondstoffen van biologisch kwaliteit. Kenmerkend is daarbij dat ze de hele tarwekorrel gebruiken, zodat de volle kiemkracht van het graan wordt benut.

De tarwe die het Zonnelied gebruikt is van Demeter-kwaliteit en komt grotendeels van het omringende land. 
Zo komen de broden van Zonnelied op een zo natuurlijk mogelijke manier tot stand. Het graan en onze broden worden door boer, molenaar en bakkers met zorg, aandacht en vakmanschap bewerkt en gebakken.

zonnelied brood