Hollands Wild

foto1

Hollands Wild

Hollands Wild staat voor het voorkomen van verspilling van de natuurlijke rijkdommen en verwerkt deze natuurlijke oogst voor de horeca en vers-speciaalzaak. We willen deze natuurlijke oogst graag herkenbaar en onderscheidend maken van de massa.

In de praktijk blijkt dat deze natuurlijke oogst soms nauwelijks of inefficiënt benut wordt en dat is onnodige voedselverspilling van een natuurlijke en duurzame oogst.

Missie

In Nederland wordt 11 miljoen kilo wild gegeten, waarvan maar 10% afkomstig is uit ons land. De overige 90% is geïmporteerd of opgekweekt, terwijl onze eigen natuurlijke bronnen onbenut blijven. Dat beschouwen wij als voedselverspilling, nog los van het hoge aantal foodmiles dat sommige geïmporteerde producten hebben. Samen met de Nederlandse jagers en wildplukkers willen ze bij Hollands Wild heel Nederland kennis laten maken met een complete reeks van producten uit de lokale natuur.

Dus niet alleen ganzen, maar ook andere soorten wild (zoals eenden, hazen en fazanten, zwanen, zwijnen, reeën), vrij groeiende kruiden, groenten, eetbare bloemen en planten, vissen, schelpen enzovoorts. Net als de 'overbodige' ganzen, worden veel van deze natuurproducten niet benut of onterecht als 'afval' bestempeld. Bij Hollands Wild willen ze, met respect voor de wet en regelgeving en zonder het natuurlijk evenwicht te verstoren, aan de Nederlandse consument aanbieden. 

www.hollandswild.info