Kwekerij Sjerps is in de loop der jaren een kleurrijk palet van 5 hectare aan zeer diverse biologische gewassen geworden. Het bedrijf ligt vlakbij Enkhuizen op de West Friese zeeklei. Eind jaren ‘80 begon Richard Sjerps op z'n 19e met aardbeien telen. Hij begon met biologisch telen en alle afzet was aan huis. In die tijd was er echter nog weinig vraag naar en kennis over de bioaardbei. Op advies van collega telers, ging hij gangbaar telen en bracht hij de aardbeien naar de veiling. Inmiddels zijn de meeste collega's gestopt, is de veilig opgeheven en teelt hij alweer sinds 2005 biologisch. De aardbeien worden in de vollegrond geteeld, in tegenstelling tot aardbeien van gangbare telers die vaak op substraat staan.
Aardbeien zijn Richards hoofdteelt. Daarnaast teelt hij ongeveer 20 soorten zachtfruit, waaronder verschillende soorten bessen en kersen. Ook enkele bijzondere peulvruchten, waaronder spekbonen, sojabonen en kievitsbonen, vinden een plek op zijn land. Het zijn arbeidsintensieve en grotendeels tere gewassen. De oogst is dan ook echt handwerk.