Investeer mee in Hofweb en zet het voedsellandschap verder in bloei!

In 27 uur hebben 91 klanten en directe relaties van Hofweb via Customer Funding €250.000,- geïnvesteerd.


Update do 13 juni 2019 - door Peter en Lambertus 

Donderdagochtend 13 juni hebben we onze 3e investeerders ronde gehouden. €250.000,- hadden we als maximaal doelbedrag gesteld. Bestaande investeerders uit de vorige rondes hadden we woensdagavond al uitgenodigd, eigenlijk vooral informerend. Boven onze verwachting leverde dat ’s avonds gelijk al €90.000,- op!

Vanaf donderdagochtend 09:00 konden alle klanten en directe relaties van Hofweb ook mee doen. In de loop van de dag is het doelbedrag al gehaald en is de fundingspagina dus weer gesloten. Waanzinnig dankbaar zijn we dat zoveel mensen bereid zijn om te investeren in een gezonde en bloeiende voedselketen. 

Op deze manier kunnen we weer verder met het doorontwikkelen van ons ‘podium’ voor eerlijk eten, zoveel mogelijk direct van de biologische boer.

Nu totaal 240 investeerders in Hofweb
In totaal hebben we nu 240 klanten en directe relaties die investeerder zijn in Hofweb. Geen bank die er tussen zit, ook geen fundingsplatvorm. Dus ook hier, net als onze ‘handel’, een heel tastbare verbinding tussen klant, boer en handel.

Tastbaar circulair maken van het voedselsysteem
Op deze manier van financieren kunnen we het voedselsysteem écht circulair maken. Dit in tegenstelling tot de ‘grote retail’, waar boeren, investeerders en klanten veelal van elkaar zijn gescheiden en bovendien heel verschillende belangen hebben. 

Met z'n allen midden in het vernieuwende veld
Het voelt geweldig om als mens, maar ook als ondernemer middenin dit vernieuwende veld te mogen staan en met onze visie een wezenlijk verschil te kunnen maken. Natuurlijk zijn we relatief klein en streven er zeker niet naar om ‘big’ te worden.

In eerste instantie zijn we graag een bloeiend bedrijf, in al zijn eenvoud. Maar we willen ook graag andere mensen en bedrijven in ‘food’  inspireren. Laten zien dat het ook anders kan, op een niet ‘corporate’ manier.

Zo ging de Hofweb Customer Funding 2019 in zijn werk

Vanaf donderdagochten 13 juni 09:00 gaat Hofweb weer een investeerdersronde houden. Hierbij nodigen we alle klanten en andere directe relaties van Hofweb uit om mee te doen. We noemen het dan ook geen Crowd Funding, maar Customer Funding. Op deze manier gingen 149 tevreden investeerders je reeds voor.

Zo bieden we iedereen die eerlijke voeding met een gezonde oorsprong een warm hart toe draagt de mogelijkheid om direct mee te investeren in Hofweb om zo het voedsel landschap verder in bloei te zetten.

Je investeert al vanaf €250,- en ontvangt bovendien een groen en zeer smakelijk rendement!

Investeer je mee, dan heb je keus uit drie rentevormen; gewoon in geld, in natura of... geen rendement. We leggen je de rentevormen graag even uit, maar natuurlijk ook wat we met het geld van plan zijn.

Wat willen we concreet met het nieuw te investeren geld gaan doen?

 • We willen een Progressive Web App laten bouwen voor meer gebruiksvriendelijkheid en snelheid; de actuele technische basis voor optimale klantgerichtheid.
   
 • Het nog beter uitgelegd krijgen van 'ons verhaal' in woord, afbeelding, animatie en film. Er valt werkelijk zoveel uit te leggen. Neem bijvoorbeeld een onderwerp als de kringloopgedachte in de biologische landbouw. Maar ook in het hele voedsellandschap. Van zaadje tot mest, van boer tot consument en hoe we dat sluitend kunnen krijgen. Inspirerend, maar ook uitdagend!
   
 • Personaliseren van aanbod; vlees, vega, vegan, al dan niet toestaan van vervangende producten, etc.
   
 • Inspireren met recepten en pakketten op basis van een meer op de toekomst gericht voedingspatroon m.b.t. onze leefomgeving en klimaat.
   
 • Het echt persoonlijke contact wat we al met onze klanten hebben via de juiste techniek op de juiste manier bij de klant terecht laten komen. Zo borgen we een belangrijke waarde van Hofweb, ook als we verder groeien.
   
 • Verder optimaliseren van onze externe logistiek: Bezorgroutes, bussen, herkenbaarheid.
   
 • Nieuwe orderpick hard- en software. Het oude systeem vind zijn oorsprong in 2004 namelijk :-) Momenteel zijn we hier al mee aan het optimaliseren.
   
 • Verpakkings arm 'verpakken' van onze producten implementeren. Minder plastic, maar ook minder papier. De klant kan zelf aangeven of hij/zij minimale verpakking wil, maar wij moeten dat ook aan de achterkant goed kunnen managen.

Het gaat dus niet alleen om 'tastbare' zaken, maar ook investeren in het structureler beter naar buiten brengen van onze visie die een grotere herkenbaarheid moet bewerkstelligen en tegelijkertijd de klanttevredenheid waarborgt. Een vorm van verder investeren in het nieuwe fundament van Hofweb. 


Rendement en looptijd

3% Rente uitkering in geld
Kan natuurlijk heel erg welkom zijn, maar is ons inziens wel een beetje saai, toch?

4% Rente uitkering in natura
Deze tweede rendementsoptie is veel leuker, smakelijker en bovendien lekkerlijk en figuurlijk ontzettend groen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je verdiende rente in boodschappen uit te laten keren. "Eerlijk gespaard!" was de reactie van een investeerder uit een eerdere Customer Funding ronde van Hofweb. Worden wij ook blij van :-)

0% Rente
Uuhhh, wat zeg je? Ja, hebben we zelf niet bedacht, maar bij eerdere Customer Fundings rondes kregen wij meermaals het verzoek om geen rente uit te keren. "jullie kunnen het vast en zeker beter zelf gebruiken", was de redenatie. Nou uuhm, ja, dat kunnen we zeker. Voel je in ieder geval vrij om voor deze optie te kiezen; wij investeren het sowieso weer duurzaam.

De looptijd bedraagt 4 jaar 
Hierna kun je ervoor kiezen om je geinvesteerde geld op te nemen, op te eten in heerlijk Hofweb-boodschappen of je kunt ingaan op een nieuw aanbod van onze kant

Investeer je ook mee? 
Denk je nu, hé, ik wil zometeen ook investeren in Hofweb, van harte welkom! We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrieven. Uiteraard vertellen we je dan ook waar wij het geld voor nodig hebben. 

Interesse in groter mee investeren?
Mocht je substantieel meer geld hebben 'liggen' (of ken je iemand uit je netwerk die dat heeft) en wil je als 'grotere investeerder' bij Hofweb betrokken raken, stuur ons dan even een persoonlijk berichtje. Dan kunnen we mogelijk samen een kop koffie drinken om te kijken in hoeverre we het groene hart delen en onze intrinsieke motivatie en doelen met elkaar matchen.

Grotere investeerders zijn voor Hofweb geen doel op zich, maar het onderzoeken van deze manier van funden, parallel aan de customerfunding, vinden wij zeker de moeite waard... ook omdat maar je nooit weet hoe een koe een haas vangt en tot wat voor mogelijkheden dat dan weer leidt. 

Dus, go with the flow en maak samen met Hofweb de economie rondom voedsel en landschap op een heel tastbare en praktische manier écht circulair.

Ook interesse om in de toekomst te investeren in Hofweb? 

Mocht je in de toekomst ook interesse hebben om te investeren in een bloeiende voedselketen, ga dan naar onze Customer Funding pagina en laat je gegevens achter. Mocht het weer zover zijn, dan sturen we jou als eerste een berichtje.

Hartelijke groet,

Peter en Lambertus