Zomertijd betekent: alle trossen los voor de tomaat! 

Eerste hulp bij tomaten-overvloed: recept voor heerlijke pasta/pizzasaus


Productnieuws - woe 17 juli 2019 - door Suzanne

Kerstomaatjes, cocktail tomaatjes, soeptomaten, trostomaten, gekleurde tomaatjes in de mix… De keuze is reuze. Hofweb biedt allerlei oogstvoordeeltjes, in deze maanden waarin tuinders echt los kunnen gaan met plukken.

Wat doe je met een overvloedige tomatenoogst?

Nou, wat dacht je van je eigen hemelse tomatensaus maken!

Trouwe klant Edith stuurde ons dit heerlijk eenvoudige recept voor pastasaus/pizzasaus: lees maar mee…

“Vorige week een doos (3kg) kerstomaatjes besteld. Flink van gesmuld en nu was er toch nog ruim een kilo over. Dus ze onder de kraan gehouden en in z’n geheel in een pan gegooid. Twee flinke tenen knoflook erbij, snufje zout en rozemarijn en tijm uit de tuin. 

Laat de tomaatjes geruime tijd op zacht vuur pruttelen. Na 1,5 tot 2 uur vis je de grove takjes van de kruiden eruit en zet je de staafmixer erin.

Resultaat: de meest waanzinnig lekkere pizzasaus ooit.

Wil je de substantie gebruiken als pizzasaus? Laat het dan echt flink inkoken. Deksel van de pan en wel in de gaten blijven houden! Mijn man zei letterlijk dat hij nog nooit zulke goede tomatensaus had geproefd. Ik dacht: toch leuk om even te vertellen. Geweldig, zulke tomaatjes, want daar begint het natuurlijk mee.

Je kunt het ook gebruiken als tomatensoep (evt water of bouillon toevoegen) of pastasaus. Invriezen kan natuurlijk ook. Maar hier thuis ging een flink deel over zelfgemaakte pizza en de rest lepelde een liefhebber met smaak zo uit de pan weg!"

"Veel plezier met dit recept en groetjes uit Nuenen.”

Mjam! Leuk dat je je recept deelt, Edith - daar doen we het stiekem ook wel 'n beetje voor :)

Je kunt voor deze supersmakelijke pizza/pastasaus cherrytomaatjes gebruiken, zoals Edith, maar andere tomaten zijn ook geschikt. Geef er je gerust je eigen draai aan...

Bestel Hofwebs tomaten (in elke hoeveelheid!) hier