Haal de lente in huis met Biologische Tulpen

“Voeding voor de ziel,” noemt teler Rhea haar bloemen

Nieuws - dinsdag 6 april 2021 - door Suzanne

Tulpen mét bol? In een vaas? Of in de tuin? Met een beetje geluk… allebei :-) je hoeft deze tulpen niet na een week bij het GFT te doen. Biologische tulpen van bloementeler Rhea koop je met bol en al, en plant je na het bloeien (in de herfst) weer in de tuin - voor nieuwe tulpen, volgend voorjaar.

Bestel hier de Biologische Tulpen (met bol!) van Rhea

Rhea geeft de volgende verzorgingstips: “Tulpen mét bol kunnen in een vaas met een klein laagje water onderin gezet worden, zodat de worteltjes genoeg water kunnen opdrinken. Regelmatig het water bijvullen, indien nodig. De bollen hoeven dus niet helemaal onder water te staan (beter van niet juist, want dan kunnen ze gaan rotten) Als de tulpen heeeelemaal uitgebloeid zijn laat je de stelen aan de bollen zitten en legt de boel op bijv een ouwe krant weg op een donkere, koele en droge plek. Van 't najaar, als het wat kouder is, maar voordat het gaat vriezen, stop je ze in de grond! Voila: volgend jaar weer tulpjes in de tuin!”

Biologische bloembollen blijven bijzonder; slechts een miniem deel van de omvangrijke ‘bollenteelt’ in Nederland is biologisch.

Juist de reguliere bollenteelt is de meest vervuilende tak van landbouw in Nederland, wegens grootschalig gebruik van ‘gewasbeschermingsmiddelen’ en kunstmest. Dat leidde al tot rechtszaken en aandacht van de nationale pers, aangaande gezondheidsklachten van omwonenden. Maar Rhea doet het anders.

“Gewoon paardenmest van de boer hiernaast, en een handfrees van de overburen. En natuurlijk gezonde, biologische bloembollen om mee te beginnen. Eindelijk kan ik iets terugdoen voor de aarde. Dit is waar mijn hart ligt!"

Driewerf hoera dus, voor biologische tulpen: voor onze bijen en vlinders, voor de gezondheid van onze bodem… én... voor ons mensen om van te genieten.

Bestel Rhea's Biologische Tulpen (met bol!) hier