De schop gaat de grond in, bij onze biologische boeren

Kerstactie en klantendonaties leveren 3395,- euro op voor het Hofweb Bomenfonds

Nieuws - woensdag 8 januari 2020 - door Suzanne

Goed en lekker eten krijg je van ons het hele jaar al, zo dachten we. En dus koos Hofweb dit jaar geen eetbaar, maar een symbolisch Kerstcadeau - een cadeau voor ons allen. We gaan bomen planten bij de boer, en startten het Hofweb Bomenfonds. Tel daar nog bij op de bijna 1000,- euro die jullie als klanten zelf doneerden de afgelopen Kerstperiode, en we komen op een pracht van een som. 3395,- Euro om precies te zijn. Daar word je bijna stil van. Of juist heel vrolijk, of... allebei - want nu kunnen we aan de slag.

In totaal 8 biologische boerderijen die aan Hofweb leveren gaan hun erf en land (nog) verder vergroenen. Bomen in een windsingel, bosplantsoen, een grote schaduwboom of die allang gewenste boomgaard op het erf erbij. En natuurlijk word jij als klant ook uitgenodigd om te komen planten.... We houden je op de hoogte.

Namens alle Hofweb-collega's, en onze boeren: mega veel dank aan iedereen die deze stap zette en bomen doneerde. We did it!

Waarom gaan we bomen planten?

Bomen nemen CO2 op, vergroten biodiversiteit en zijn bakens van hoop in het landschap. Zoveel is zeker. Maar dat is niet het hele verhaal. Met bomen in je omgeving verbetert de kwaliteit van leven. Mensen die bomen om zich heen hebben, of regelmatig zien, zijn meetbaar gelukkiger. Groen is kortom -  goud waard. Dit schreef de Volkskrant daarover.

Samenvattend:

  • Bomen reguleren het lokale klimaat en verminderen hittestress, bijvoorbeeld voor boerderijdieren die de schaduw kunnen opzoeken.

  • Bomen verbeteren bodem-, water- lucht en voedselkwaliteit (bijvoorbeeld door afvangen van fijnstof en reguleren van de waterhuishouding)
  • Ze vergroten de biodiversiteit - trekken bijvoorbeeld allerlei vogels en nuttige insecten aan, waardoor het locale ecosysteem veerkrachtiger wordt.  

 

Missie geslaagd - in 2020 gaat bij 8 van onze biologische boeren de schop de grond in. Dat ons land, en ons landschap maar (nog) groener en gezonder mag worden!

Met een hartelijke Nieuwjaarsgroet, van Hofweb