Bestel een gratis blokje
Gruyere Brandrood kaas 


Zo help je Arjan en Karina om hun allerlaatste kaas voorraad te verkopen

Nieuws - do 15 juli - door Lambertus

Klimatologische tegenslagen en Corona lieten een prachtig en vanuit idealen ingegeven project stranden, met als gevolg dat er nu nog vele kilo's unieke Brandrood Gruyere kazen in de opslag liggen.

Arjan en Karina hebben inmiddels de ruwe kanten van het boerenbestaan geaccepteerd en zijn er klaar voor om hun boerendroom definitief af te sluiten en de laatste kazen met jou te delen.

We nemen je mee in een indrukwekkend verhaal. Over boer worden, drijfveren en de elementen die voor (te) veel uitdaging zorgden.

Maar ook dappere pogingen die 'niet gelukt' zijn mogen gevierd worden. Met een gratis stukje kaas bijvoorbeeld die je onderaan deze pagina bestelt. 

De ruwe kant van het boerenbestaan

Dat het leven op een biologische boerderij niet altijd over rozen gaat zal niemand verbazen. Het verhaal van Arjan en Karina op kaasboerderij Brandrood laat de ruwe kant zien van het zo mooie vak van Bioboer.

Op Landgoed kernhem te Ede maakten zij van de melk van 18 zeldzame oudhollandse Brandrode koeien een bijzondere kaas van het type "Gruyère" ; een harde kaas met een door roodflora gevormde natuurkorst. kaasboerderij Brandrood bracht meer dan alleen kaas; een kleinschalig bedrijf passend in zijn omgeving, natuurinclusieve landbouw gericht op het verhogen van de biodiversiteit en een plek waar de koeien toch zoveel mogelijk zichzelf konden zijn met ondermeer de kalfjes grootgebracht in de kudde. 

Kleinschalig boeren maakt kwetsbaar

Kleinschalig boeren maakt kwetsbaar. De afgelopen jaren waren zeer droog waardoor er op de hoge zandgronden van de Veluwe te weinig gras groeide; minder gras geeft minder melk. 70% van de Brandrood kaas werd verkocht in de Horeca; deze omzet viel in 2020 voor een groot deel weg door Corona.

Eind 2020 hebben Arjan en karina met pijn in het hart moeten besluiten om te stoppen met melken en kazen op de Boerderij op Kernhem. Op een andere plek op de Veluwe houden zij nu een kleinere groep Brandrode koeien als zoogkoe en natuurbegrazer, daar zijn deze koeien erg geschikt voor. Waar Karina nu de dagelijkse zorgt draagt voor de koeien volgt Arjan zijn hart door aan de slag te gaan bij Hofweb om zo mee te helpen biologische producten zo goed mogelijk van boer naar consument te laten gaan.  

Help Arjan en Karina het kaas hoofdstuk af te sluiten

Zoals gezegd ging de verkoop van Brandrood kaas in 2020 niet goed omdat er veel horeca gesloten was; voor deze kaas natuurlijk geen enkel probleem want hoe ouder hoe mooier.

Deze Brandrood "Rijk" met een leeftijd van ruim 18 maanden is nu wel een heel uitzonderlijk pareltje van een kaas geworden. Voor Arjan en Karina is het tijd om het kaasverhaal af te sluiten en de blik op de toekomst te richten. 

Als Hofweb bieden we graag de liefhebbers van oude kaas de mogelijkheid om dit pareltje te proeven; en mocht je het "terroir" van dit pareltje net zo verslavend ervaren als wij dan bieden we je de mogelijkheid om deze voor een mooie prijs te bestellen.

Heerlijk voor bij een goede rode wijn; lekker 'veilig' op je eigen terras of picknick de zomer (toch nog) vieren! Je zult begrijpen dat het met deze kaas dan ook echt zo is; op is op.

Geniet ervan en 'proef onze tocht' van biologisch boeren en kaas maken; de mooie momenten, maar ook de ruwe kant. Dank alvast dat je ons helpt nu ook het kaashoofdstuk af te sluiten. 

Bestel je gratis blokje Brandrood 


Graag 1 stukje per klant en alleen
bij een 'volwaardige' bestelling. Dank!

En klik er nog een paar
extra stukjes bij voor actieprijs :-)