Eer aan de Familiepompoen

Een bijzonder ras wordt in stand gehouden: doe mee

Productnieuws - woe 6 nov 2019 - door Suzanne

Vanaf a.s. maandag 11 november hebben we een bijzondere primeur: de Familie Pompoen is te koop. Een grote pompoen, groen/grijs, soms met mooie 'wratten'... en soms qua kleur meer oranje. Huh? Zoveel variatie? Hoe zit dat?

De Familiepompoen is persoonlijk veredeld door tuinder Isabel, van de Warmonderhof. Meestal kopen boeren en tuinders ieder jaar opnieuw zaden van de groothandel, bij de biologische teelt zijn dat dan ook biologische zaden. Maar zelf verder telen met een ras dat je bevalt, nieuwe generaties zaaien van een bijzonder soortje, en zo in eigen beheer 'veredelen'? Dat gebeurt nog maar zelden op het boerenbedrijf. Reden: het is arbeidsintensief, en je bent niet altijd zeker van een hoge opbrengst.

Een portie lef was dus nodig...

Openstaan voor het onverwachte, en natuurlijke diversiteit omarmen. Dát wilde tuinder Isabel wel. En het levert déze grote (2,5 tot wel 4 kilo!) mooi grillige pompoen op.

Bestel de kanjer Familiepompoen hier (op=op)

Waarom zouden we allemaal dezelfde 'saaie' pompoenen willen?

Alleen maar die oranje, keurig rond en op gelijk gewicht? Het leven is mooier dan dat :-)

Houd dit bijzondere pompoenras in stand, en word lid van de Familie Pompoen. Stuur zelf je zaden terug, zodat tuinder Isabel kan blijven telen. Als je de Familiepompoen koopt, zit er een folder met uitleg en een retourenvelop voor de zaden bij. Stuur 20 zaden van jouw Familiepompoen terug naar de tuinder, en geef letterlijk vorm aan de pompoen van de toekomst. Je wordt ook uitgenodigd om mee te komen zaaien, komend voorjaar.

"Het lijkt me zo tof om samen met klanten de volgende generatie Familiepompoen te zaaien!" glundert tuinder Isabel.

Als je zaden terugstuurt, maak je bovendien kans op een aanschuifdiner op 31 januari 2020, waar chefkok Eric van Veluwen kookt met deze bijzondere pompoen. Tuinder Isabel zal ook van de partij zijn om te vertellen over haar werk.

Naast Hofweb doen ook stichting Demeter, Cooperatie De Zaderij, Stichting Warmonderhof en Odin mee. We hopen dat dit project de komende jaren kan uitbreiden naar meer biodynamische telers, meer gewassen en meer verkooppunten.

Lees meer op: www.familiepompoen.nl

En bestel jouw Familiepompoen hier (op=op)