Herfstige, 'Heftige Blaadjes'


Pittige mix van bladgroenten, voor een wow-effect in je salade

Productnieuws - woe 20 nov 2019 - door Suzanne

Als je wil weten waar Hofweb de mosterd haalt? :-) De Warmonderhof is onze locatie voor een prachtige palet aan ‘Heftige Blaadjes’. Vergeten bladgroenten met een veelal Aziatische oorsprong. Deze mix van mizuna, ho-mi en bladmosterd (ja, zo pittig als mosterd!) kun je toevoegen aan je salade, of een minuutje roerbakken. Ook een aanrader voor de kleur: van mals groen tot dieppaars, soms mooi kleurig generfd.

Heldenvoedsel voor het opbouwen van winterse weerstand: kauw maar eens op een rauw blaadje, dat opent de holtes... voor degenen die een griepje voelen opkomen.

Bestel hier je 'Heftige Blaadjes'

In mijn dagen op de biologische groentemarkt werden klanten altijd reuze enthousiast van dit soort 'Heftige Blaadjes’: je vindt ze zeker niet in een supermarkt, veel te teer. Ze groeien goed door in de koudere maanden, gedijen prima in onze polderklei.

Voor de kenners: de smaak is vergelijkbaar met mierikswortel. Ook al zo’n bijzonder pittig ding, verstopt onder een gewoon uiterlijk (een kleiige knol/wortel). Je zult versteld staan, wat een pit je in huis haalt met deze ‘Heftige Blaadjes’. Wie durft nog te zeggen dat Hollandse kost saai is?

Bestel hier je 'Heftige Blaadjes', direct van de Warmonderhof