In voor- en tegenspoed


Waarom ‘2e klas’ groentes juist onze liefde verdienen

Productnieuws - dinsdag 27 nov 2019 - door Suzanne   
De allerlaatste soeptomaten zijn ‘over de toonbank’ gegaan. We sluiten het seizoen af. 9787 kilo rijpe soeptomaten, bijna 12.000 kromme komkommers en 2303 kilo prachtige paprika’s met een plekje, of een vreemde vorm… jullie hebben er wat van weten te maken.

Uit hun populariteit blijkt wel, dat onze klanten héél blij worden van tweedeklas groenten. En terecht… Juist groente met ‘schoonheidsfoutjes’, een andere maat of vorm, waarover de natuur zelf beslist - die moeten we omarmen: dit is de grilligheid van het leven, in al haar verschijningsvormen.

Vriezers vol tomatensoep en -saus...

.... weckpotten met kromme kommers in ’t zuur en ingemaakte paprika’s. Wij bij Hofweb zijn blij dat we jullie voorraadkasten aan mogen vullen met gezond, betaalbaar biologisch voedsel.

En altijd met een eerlijke prijs, voor jou én voor de boer. Zodat onze telers kunnen blijven werken aan de landbouw van de toekomst - en jij met oogstvoordeel heerlijke producten ontvangt.

Hofweb steunt zijn biologische telers en tuinders - in voor- en tegenspoed.

Door een langdurige relatie met onze telers en tuinders op te bouwen, kunnen we met elkaar samenwerken in vertrouwen. Daar hoort bij dat je met elkaar meebeweegt, kijkt wat je elkaar kunt bieden en wat je nodig hebt om vooruit te kunnen. En dat er magere en vette jaren zijn, en magere en vette periodes binnen een jaar: soms heb je een berg rijpe tomaten om ‘weg te werken’, soms pakt een oogst anders uit dan je verwacht…

Dat vereist van Hofweb, en teler? Een huwelijk van verstand :-) en één van heul veul werkplezier…

Op naar een volgend jaar heerlijke bio-tomaten, paprika’s en komkommers, met de gebroeders Verbeek.

Drie klassieke recepten voor tijden van overvloed, vind je hier: