Hofweb funding in 3,5 uur gehaald

150 Hofweb klanten investeren €315.000,- in Hofweb

Oeps, dat ging snel! Maandag 8 februari heeft Hofweb in recordtijd van 3,5 uur €315.000,- opgehaald bij haar klanten. We willen namelijk snel verder investeren in een bloeiende voedselketen van de biologische boer direct naar de klant. In totaal hebben nu zo'n 390 klanten, boeren en direct relaties geïnvesteerd in Hofweb.

De funding is nu dus gesloten, maar mogelijk houden we in de toekomst weer een ronde. Op deze pagina lees je meer over de laatste customer funding.

Peter en Lambertus appeltje hoog houden

Samen het voedsellandschap in bloei zetten door customer funding


390 klanten, boeren en directe relaties zorgen momenteel voor het volledige investeringskapitaal van Hofweb. Dat schept een duurzame band. Niet crowd, maar customerfunding.

Zonder tussenkomst van bank of extern fundingsplatvorm. Dus ook hier, net als onze producten, een heel tastbare verbinding tussen klant, boer en handel. Bovendien kan het rendement ook in natura worden uitbetaald; in heel smakelijke boodschappen. Een saaie geldelijke uitkering kan natuurlijk ook gewoon :-)

Op deze manier financieren we het voedselsysteem werkelijk circulair. Dit in tegenstelling tot de ‘grote retail’, waar boeren, investeerders en klanten van elkaar zijn gescheiden en bovendien heel verschillende belangen hebben.

Het voelt dan ook ontzettend goed om middenin dit vernieuwende veld te staan en met onze visie een wezenlijk verschil te kunnen maken in het voedsellandschap. Natuurlijk zijn we relatief klein en ‘big’ worden is geen doel op zich. Maar meer consumenten direct van een gezonde keten te laten eten wel.

Hofweb is graag een bloeiend bedrijf, waar we met z'n allen trots op kunnen zijn. We inspireren graag andere mensen en bedrijven in ‘food’. Laten zien dat het anders kan; voedsel dat met oog voor klimaat, biodiversiteit en menselijke maat is geteeld en zonder verspilling zijn weg naar de consument vindt.

Kortom, we zetten graag het voedsellandschap (weer) in bloei, samen met jou!

Hofweb in cijfers

Transparantie, daar houden we van. Dus dit mag iedereen best weten...

(Tussen haakjes een jaar geleden)
 

 • Actueel aantal bestellingen per week 2.700 (1.250)

 • Gemiddelde besteding per klant €80,-

 • Aantal (full- en partime) medewerkers 110 (55)

 • Aantal bezorgroutes per week 60 (28)

 • Aantal leverende boeren door het jaar heen 70 (50)

Peter en Lambertus rode kool

Dit zijn we van plan. Niet alleen groeien, ook bloeien.


Groeien is leuk, maar alleen als we blijven investeren om die groei ook bij te kunnen houden en steeds weer voorwaarden blijven scheppen voor bloei. Voor jou als klant, maar ook voor de boeren en natuurlijk onze collega's.

Afgelopen jaar hebben we door de sterke groei met name 'opgeschaald'. Veel nieuwe inpak- en bezorgcollega's bijvoorbeeld en natuurlijk extra inpakkarretjes en bezorgauto's. Maar ook ons kantoor dijdt inmiddels aardig uit.

En we zijn behoorlijk aan het verbouwen geslagen, op meerdere fronten. Ons pand wordt momenteel flink aangepast voor een betere logistieke flow en we zijn ook druk met een compleet nieuwe website die van 't voorjaar live gaat, spannend!

Daarnaast gaan we ons bedrijf organisatorisch gezien opnieuw inrichten. Meer mens- en organisatiekracht en procesoptimalisatie.

Daarom investeren we graag verder in:
 

 

 • Collega's (bestaande en nieuwe)

 • Organisatiekracht

 • Klantengerichtheid - service, assortiment, wensen en behoeftes

 • Ons verhaal delen - uitdragen waar we voor staan en waarom we dat zo belangrijk vinden

 • Logistieke processen - zowel intern als voor de klant

 • ICT (software)

 • Materieel (hardware)

 • Huisvesting
   

Maaike palmkool