Natuurvoedingscoach Myrthe Johansen kookt met Hofweb - en deelt haar recepten

“De natuur is mijn grootste inspiratiebron”

Nieuws - donderdag 16 april 2020 - door Suzanne

“Wij mensen zíjn natuur, al lijken we dat soms te vergeten... Bij het meebewegen met de natuur horen seizoensgroenten," knikt Myrthe. "Ik hou enorm van koken (en eten!) en geniet nu in het voorjaar van knapperige Raapsteeltjes en Waterkers maar ook van al het lekkers, moois (en geneeskrachtigs) dat nu in de natuur te vinden is zoals brandnetel, paardenbloem en daslook. Ieder seizoen kun je de smaken proeven zoals ze bedoeld zijn.”

Bekijk hier drie gezonde recepten van Myrthe

“Verse groenten en fruit, daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Vooral als ik weet dat deze gewassen van bio of biologisch-dynamische boeren uit de buurt afkomstig zijn, zoals bij Hofweb. Zij telen met respect voor mens, dier en natuur. Precies de kernwaarden die passen bij mijn werk als natuurvoedingsadviseur en hormooncoach. Jaren geleden deed ik mijn eerste Hofweb bestelling - en ik ben niet meer weggegaan!” zegt de goedlachse Lelystadse. 

Myrthe’s lijfspreuk is dat de beste dokter in de keuken staat. Daar is ze zelf het levende bewijs van.

“Buiten het feit dat we goed moeten zorgen voor de aarde, is het ook van belang om goed voor onszelf te zorgen. Dat werd mij heel duidelijk toen ik in 2013 voor de derde keer met kanker geconfronteerd werd. Ik besloot het roer volledig om te gooien en me te verdiepen in gezondheid en geluk. Steeds meer kwam ik bij de basis: beweging, mindset en voeding. Puur, onbewerkt, eerlijk, gevarieerd - en het liefst biologisch. Mijn gezondheid verbeterde zo sterk, dat ik mijn artsen verbaasd heb. En als ik het kan, kunnen anderen het ook, dus besloot ik er zelf mijn werk van te maken.”  Natuurvoedingscoach Myrthe deelt graag haar gezonde recepten met ons... hmmm... pure inspiratie!

Ook benieuwd geworden? Bekijk hier Myrthe’s Pompoenpitten-Dadel-bonbons, Bananenbrood met Cranberry en zelfgeplukte Paardenbloemjam, hmm...