Ontmoet Yael

Deze kersverse tuinder (26) gaat aan de slag bij de Warmonderhof


Met modderige laarzen lopen we door de koude kas. De jongste medewerker van de Warmonderhof wijst me de weg, “Hier, proef deze eens, ook zo’n pittige. ‘Green in the Snow’ heet ie, groeit makkelijk de hele winter door”. De groene vingers van Yael de Valk, kersverse tuinder bij een van onze belangrijkste telers, weten vaardig een bosje ‘Heftige Blaadjes’ bijeen te plukken.

Na een aantal jaar in de zorg te hebben gewerkt, koos de nog jonge Yael voor iets waar haar hart ligt: biologisch voedsel telen. Ze voltooide net de 2jarige deeltijdopleiding bij de Warmonderhof en werd deze herfst meteen aangesteld als medewerker tuinbouw, naast tuinder Isabel en Idse. Yaels partner heeft ook een avontuurlijke inborst, en werkt regelmatig in Noorwegen in het onderhoud van ambulancehelikopters. “Maar zijn ouders hebben ook een bio-dynamische boerderij, dus ergens is het wel een logische stap”.

Van een groep kinderen met gedragsproblemen, naar jonge plantjes die aandacht vragen - een hele switch, van zorg naar tuinbouw? “Ik was helemaal klaar met de competitie en de bezuinigingen in de zorg, maar het sociale aspect hier - die interactie met studenten, lijkt me super!” Tuinder Isabel kan zich nu meer concentreren op het opleiden van de tuinders-in-wording, Yael op de diverse teelten.

Een hele verantwoordelijkheid - de zorg voor een aardig deel van onze verse groenten ligt deels in haar handen. Vandaar dat we een kleine introductie wel terecht vonden...

Leuk om kennis te maken, Yael :-) en veel geluk in het groen!

Bekijk de producten waar tuinders Yael en Isabel blij van worden: