Vivani: eerlijke chocolade voor echte liefhebbers

Bestel nu verschillende Vivani repen met 15% korting + een gratis mini-reep

Nieuws - woensdag 25 maart 2020 - door Suzanne

Eerlijke prijzen voor de boer, die houden niet op bij de grens. Hofweb heeft natuurlijk een sterk netwerk van Nederlandse biologische telers en boeren. Samen met hen zorgen we met heel veel liefde voor jouw dagelijkse groenten en fruit. Maar in traditionele ‘exotische’ teelten zoals koffie, thee, cacao, bananen en suikerriet zijn eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden helaas nog verre van ‘normaal’.

Daarom kiezen we in ons assortiment voor biologische en Fair Trade bananen en cacao, en daarom kiezen we voor de heerlijke én eerlijke chocoladerepen van Vivani.

Bestel Vivani's biologische chocolade nu met 15% korting (+ een gratis mini-reep!)

Exotische smaken horen bij het leven. Wie kan er zonder koffie, thee of chocola?

Maar: eerlijke handel drijven - er moet nog heel wat gebeuren voor dat dat mondiaal ‘het nieuwe normaal’ wordt...

Vivani betaalt zijn cacaotelers een faire prijs, ruim boven de gangbare wereldmarktprijzen, en stellen deze in langlopende samenwerking vast. Het bedrijf steunt de telers met scholing en training in biologische teeltwijzen, en maken investeringen in de plantages mogelijk, waardoor de telers en hun families een toekomst hebben in de biologische cacao.

Het van oorsprong Duitse bedrijf Vivani, actief in 50 landen, werkt niet alleen met biologische grondstoffen: de verpakking van de repen is ook één groot duurzaam feestje :-) de folie om de chocolade, op basis van houtvezels, is volledig composteerbaar, het papier komt uit duurzaam beheerde bossen, en de inkt is vrij van minerale olie. De Duitse chocoladeproductie van Vivani draait volledig op groene stroom. Op elke reep vind je info over de projecten die het bedrijf steunt in Latijns Amerika, zoals het ‘Kids for Kids’ project in Haïti, waarbij weeskinderen in één van de armste landen van de wereld, een dak boven hun hoofd, en scholing krijgen.

Nu over de chocolade: Vivani schuwt bijzondere smaken niet. Wat dacht je van de 'Panama' 99% puur cacao reep, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt? Of de 89% puur met Kurkuma en Gember? Vivani blijft nieuwe varianten ontwikkelen en werkt zonder synthetische aroma’s of goedkope smaakstoffen. De repen worden gezoet met kokosbloesemsuiker in plaats van rietsuiker. Dit geeft een verfijndere, specifieke smaak aan de chocolade: een subtiele toon van karamel. Welke ga jij proberen? :-)

 Bestel jouw Vivani-reep met 15% korting - en ontvang gratis een mini-reep