3 x Sugar Snaps in 10 minuten

3 x Sugar Snaps in 10 minuten

Omschrijving

Drie smakelijke zomerrecepten met zoet-knapperige Sugar Snaps, in minder dan 10 minuten op tafel! Deze verdikte peultjes of ‘sluimerwten’ eet je met peul, erwtje en al. Alleen even het eindje aan beide kanten eraf halen - doppen hoeft dus niet. Je hebt zo’n 150- 200 gram rauwe Sugar Snaps per persoon nodig bij je hoofdmaaltijd: deze recepten zijn voor bijgerechten voor vier personen. Reken dan op 500 gram Sugar Snaps per recept.


Belangrijkste bij het bereiden van Sugar Snaps: niet te lang in de pan. Dan gaat die lekkere crunch eraf, die juist zo smaakvol is. Houd ze frisgroen, met 2-3 minuten koken, wokken of stomen zijn Sugar Snaps echt ready to eat. Als je ze te lang kookt, worden ze slap, en licht bitter. En... Sugar Snaps rauw eten? Hoor je wel eens, maar doe maar met mate :-) Hoewel voor ’t smaakje best leuk is om eens te proberen, kun je last van je maag krijgen als je een bordje rauwe Sugar Snaps helemaal leegsnackt.

Recepten & foto: Sweet Peas and Saffron.com

Bereidingswijze

Hier drie variaties voor heerlijk snelle Sugar Snaps:

1) Sugar Snaps met knoflook en sesamzaad

 1. Verhit een pan met wat sesamolie en bak hierin heel kort de fijngesneden knoflook.
   
 2. Voeg nu je Sugar Snaps toe en jaag ze in 2-3 minuten door de pan :-) Laat ze wat glazig worden, maar ze moeten dat frisgroene behouden... Voeg zout en peper toe naar smaak.
   
 3. Haal de pan van het vuur en bestrooi de Sugar Snaps met het sesamzaad. Lekker meteen eten!

2) Gegrilde Sugar Snaps met verse Munt en Feta:

 1. Of je nou in de oven grillt of buiten op de barbecue, zorg ervoor dat je je fijne Sugar Snaps niet tussen de roosters van de grill glippen :-) gebruik bakpapier of een grillklem. Voor dat mooie streepje moet je wat overhebben!
   
 2. Ook hier blijven de Sugar Snaps lekker knapperig en fris als je ze kort grillt: een paar minuten volstaat. Kijk goed wanneer ze beginnen te kleuren.
   
 3. Haal de Sugar Snaps weg van de hittebron, verkruimel de feta en snijdt de verse Munt erover. Een kneep citroensap: fini!

Tip: ook met Pecorino of Ricotta heerlijk.

3) Sugar Snaps uit de oven met Parmezaanse kaas, Citroen en broodkruim

 1. Verhit je oven op 180 tot 200 graden. Gebruik bakpapier.
   
 2. Meng je Sugar Snaps op de bakplaat met olijfolie, en zout & peper naar smaak.
   
 3. Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroen, en voeg deze toe aan het Sugar Snap mengsel.
   
 4. Verkruimel de oude boterham (vers gaat minder goed!) of gebruik zelfgemaakte croutons, en strooi deze door het mengsel.
   
 5. Bak het geheel 8-10 minuten in de oven.
   
 6. Serveer direct, en maak af met nog wat van het citroensap.