Omschrijving
Drie smakelijke zomerrecepten met zoet-knapperige Sugar Snaps, in minder dan 10 minuten op tafel! Deze verdikte peultjes of ‘sluimerwten’ eet je met peul, erwtje en al. Alleen even het eindje aan beide kanten eraf halen - doppen hoeft dus niet. Je hebt zo’n 150- 200 gram rauwe Sugar Snaps per persoon nodig bij je hoofdmaaltijd: deze recepten zijn voor bijgerechten voor vier personen. Reken dan op 500 gram Sugar Snaps per recept.
Belangrijkste bij het bereiden van Sugar Snaps: niet te lang in de pan. Dan gaat die lekkere crunch eraf, die juist zo smaakvol is. Houd ze frisgroen, met 2-3 minuten koken, wokken of stomen zijn Sugar Snaps echt ready to eat. Als je ze te lang kookt, worden ze slap, en licht bitter. En... Sugar Snaps rauw eten? Hoor je wel eens, maar doe maar met mate :-) Hoewel voor ’t smaakje best leuk is om eens te proberen, kun je last van je maag krijgen als je een bordje rauwe Sugar Snaps helemaal leegsnackt.
Recepten & foto: Sweet Peas and Saffron.com