Aardappel-Pompoenpuree met broccoli en nootmuskaat (vegan, glutenvrij)

Aardappel-Pompoenpuree met broccoli en nootmuskaat (vegan, glutenvrij)

Omschrijving

Langzaam komt het stampottenseizoen dichterbij. Een ideaal moment om dit hartverwarmende receptje aan je repertoire toe te voegen. Je hebt het snel in elkaar gedraaid, het is helemaal vegan, er zitten lekker veel groenten in en de kruiden maken het net even anders. Lekker voor in het weekend, maar eigenlijk net zo makkelijk voor doordeweeks.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken van gelijke grootte.
     
  2. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd in even grote blokjes als de aardappel. Breng de pompoen en aardappel samen aan de kook.
     
  3. Snijd de roosjes van de broccoli klein en de steel in plakjes.
     
  4. Verwarm een grillpan op het vuur. Besprenkel de broccoli met olie. Bak de broccoli op hoog vuur in 4 minuten aan. Keer halverwege. Zet het vuur onder de grillpan laag en knijp de citroen uit boven de broccoli. Laat nog 2 minuten doorgaren.
     
  5. Rooster de hazelnoten in een paar minuten goudbruin in een droge koekenpan.
     
  6. Giet de aardappelen en pompoen af als ze gaar zijn en stamp ze grof. Voeg de sojaroom, nootmuskaat en zwarte peper toe en roer tot een gladde puree.
     
  7. Schep de puree in een diep bord en schik de broccoli erop. Bestrooi met de hazelnoten en chillivlokken.