Aardappel-Tijmtaartje à la Mari Maris

Aardappel-Tijmtaartje à la Mari Maris
Download pdf

Het recept

"Ach, het leven is zo simpel. Eigenlijk." Chefkok en groenteboerin Mari Maris windt er geen doekjes om: houd het eenvoudig in de keuken, dan kom je ver. Als je de juiste ingrediënten maar hebt... :-) Dit aardappel-tijmtaartje staat in minder dan no time in de oven, en gaart lekker terwijl jij mooi andere dingen doet.

Tip van chef Mari: "Dit aardappeltaartje blijft 3 à 4 dagen mooi. Een dag van tevoren maken is aan te bevelen voor de stevigheid."

Recept: Mari Maris uit: 'Maison Mari'

Koken en fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

 1. Vet de gekozen vorm royaal in met boter. Meng aardappel, knoflook, tijm, peper & zout en eventuele kaas met een scheutje olie en doe het mengsel in de vorm; het is de bedoeling een laag van ruim 2 centimeter hoog te krijgen. Druk goed aan en schenk er water op tot de aardappel voor een derde in het water staat. Verdeel er wat vlokjes boter over en zet in een oven van 180 graden.
   
 2. Controleer na 40 minuten de gaarheid met een vork. Als het nog niet zover is maar de bovenkant wel al kleurt, leg er dan een stukje bakpapier over (met een gewichtje erop als uw oven hete lucht gebruikt: anders waait het weg) en geef indien nodig nog 10 à 20 minuten de tijd.
   
 3. Laat afkoelen in de vorm, stort en snijd in mooie slanke punten. Zet de taartjes voor het serveren uit elkaar op bakpapier, nog eens 7 à 10 minuten in een oven van 200 graden.
   
 4. Serveer met een eenvoudige groene salade erbij.

Ingrediënten

 • 750-900 gram aardappel, grof geraspt
 • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
 • enkele takjes tijm, gerist en fijngehakte
 • boter
 • olijfolie
 • peper en zout
 • eventueel: 100 gram geraspte belegen kaas voor een smeuïger, maar ook iets zwaarder, resultaat