Aardappel Traybake met Mozzarella en Basilicum

Aardappel Traybake met Mozzarella en Basilicum

Omschrijving

Wij zweren bij traybakes; stoer, makkelijk en de oven doet het werk! Speciaal voor de zomer hebben we deze stevige 'caprese' traybake met aardappelen, tomaten, mozzarella en basilicum. Omdat je die laatste twee pas toevoegt na het bakken krijgt de traybake een frisse twist. Heerlijk om buiten in het zonnetje van te eten.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de aardappelen schoon. Snijd ze in blokjes en verdeel ze over een bakplaat. Snijd de bos ui in stukjes en de knoflook in heel kleine blokjes. Verdeel over de aardappelen en breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Rooster 20 minuten in de oven. 

  2. Voeg de tomaatjes aan de tak toe en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Rooster nog 20 minuten verder. 

  3. Neem de tray uit de oven. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in stukken. Verdeel over de traybake. Bestrooi met basilicumblaadjes en besprenkel met de balsamicoazijn. Eet lauwwarm.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory